Engagerad
84 inlägg
När man tar ett recept och gör mat för 6 personer. Då hade det varit bra att veta hur mycket en portion väger. Så man vet hur mycket man har ätit.
Jag gör så att jag väger hela den färdiga satsen. Delar den vikten med antal portioner, så vet jag hur mycket en portion väger. Jag är urkass på ögonmått. Sen kan jag ju, utifrån hur mycket av det jag tar väger, lägga in 0,8 eller 1,2 portioner eller hur mycket jag nu tar. Så gör jag. Och eftersom det aldrig blir EXAKT som recepten så känns det bra för mig. Råkoll är bara förnamnet :)
Så gör jag nu.Man jag tycker det är krångligt ;-)
Vem har sagt att det ska vara enkelt att ha koll ;) Grejen är att om man är såna kontrollfreakar som du och jag så kommer vi inte att lita på angiven vikt. I alla fall inte jag :) Så jag skulle nog göra likadant ändå. Bökigt blir det när man ska oytsa upp en bautastor paj på en plåt för att vågen inte klarar av vikten på formen+pajen. Eller storkoksgrytan ska över i en bautastor blastdunk (eller hink). Men om man nöjer sig med ett ungefärligt mått, som de flesta ju faktiskt gör, så skulle det verkligen underlätta. :)
haha :-)