icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

hur räkna ni när ni lagar grytor

Mycket engagerad
168 inlägg
13 september 2010 14:37

ikväll ska jag göra korv gryta med korv och en hel del grönsaker. men hur räknar ni ut vad ni har ätir. väger ni allt grönsaker, korv, sås och sen skriver in det som korv? jag följer väldigt sällan recept utan kör Kajsa varg mat. självklart kan jag väga alla sakerna innan, men då vet jag fortfarande inte hur mycket av korven eller grönsakerna just jag får. jag vill inte behöva göra två olika grytor.

  • Utmärkt medlem
    712 inlägg
    13 september 2010 16:04

    Mjae, så petig behöver man väl inte vara? Som ett exempel steker jag 1 kg kyckling och sedan gör jag en fet sås till. Räknar kcal på det totala och hoppas sedan att jag lyckas dela upp det lika mellan matlådorna. Nu är det ju så att det egentligen inte spelar någon stor roll om jag äter 100 kcal mer ena dagen, -50 andra osv. Det är ju energiintaget som helhet som spelar roll, således kommer jag ändå att ha käkat 2000 kcal när jag slukat matlådorna varesig dem är uppdelade 33/33/33 eller 30/20/50.Om du vill vara megapetig och veta exakt, ja då får du väga,väga,väga men det är inget jag rekommenderar.

  • Mycket engagerad
    143 inlägg
    13 september 2010 16:09

    Jag håller med pottpott. Allt väger jag inte. Väger det som ger mycket kcal. I ditt fall korven och kanske det du gör såsen på. grönsakerna kan du "höfta" lite eller som sagt väga väga väga. Har du gjort det en gång så vet du ju på ett ungefär till nästa gång.Angelica

  • Mycket engagerad
    168 inlägg
    13 september 2010 18:33

    ok tack för tipsen!jag gör nog så med, vägde korv och potatis och cf resten blev lite på en höft