icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hur registrerar ni?

Mycket engagerad
133 inlägg
6 februari 2012 11:25

Hej, jag har sedan starten registrerat ALLT jag använder i min matlagning. Men det slog mig idag då jag stod och stekte benfria fläskkotletter att smöret jag då har i pannan, allt det äter jag ju inte? Jag gör ingen sås från pannan utan steker just bara kotletterna, och visst, det blir ju lite matfett på utsidan av dem, men de drar väl inte åt sig något vidare? Hade ni registrerat alla 20gram smör jag hade i pannan? Elr kanske hälften?

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 februari 2012 11:30

    Jag registerar allt, för säkerhets skull eftersom jag inte vet hur mycket av fettet jag lägger i pannan som följer med till tallriken.

  • Mycket engagerad
    133 inlägg
    6 februari 2012 11:31

    okej! jag fortsättter väl så jag oxå då!

  • Veteran
    1881 inlägg
    6 februari 2012 11:40

    Steker du rent kött så tar det i princip inte upp nåt fett alls. Klappar du dessutom köttet med lite papper innan du lägger det på tallriken så behöver du knappast registrera stekfettet. Observera att detta bara gäller rent kött , utan panering, mjöl eller dyl på. http://www.svensktkott.se/laga/steka-i-panna

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 februari 2012 12:16

    Jag vet att det förmodligen stämmer, det du skriver. Better safe than sorry, tänker jag och fortsätter registrera de där få grammen stekfett :-)

  • Veteran
    1881 inlägg
    6 februari 2012 12:17

    Självklart får man göra precis som man vill. :)

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 februari 2012 12:24

    Iofs använder jag inte så mycket fett i stekningen, och absolut inte såna mängder som i länken (herrejösses!), men jag kan ändå inte låta bli att undra vart fettet tar vägen när man steker för så där väligt mycket är det inte kvar i pannan när jag väl tar upp köttet (jag äter inte panerat speciellt ofta).

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 februari 2012 12:28

    Ah, men vänta det var ju ett storköksrecept jag snöade in på (men visst ser det gott ut: http://www.svensktkott.se/recept/rtverbakad-kotlettrad-med-honungsglaserade-rotsaker-9?storkok=1)! Strunt samma, det var inget :-)

  • Veteran
    1881 inlägg
    6 februari 2012 13:27

    Lady G.....Inte hundra på vart fettet tar vägen men fick en gång lära mig att ur smör och margarin så dunstar/kokar vätskan bort vid stekning, samtidigt följer en del fett med, de vi sen bla hittar i fläkten. Vet som sagt inte alls om det stämmer men fläkten är bra flötig ibland så på nåt vis kommer det iaf dit. :D När jag steker i bara olja tycker jag det ser ut som att mer av fettet finns kvar i pannan än om jag stekt i smör el margarin.....Men, men, det hela kanske är ett stor olösligt mysterium. :D

  • Veteran
    5951 inlägg
    6 februari 2012 13:30

    Ett av livets små mysterier :-)