Jag vet att ni skriver in vad ni äter i er matdagbok men det hade varit intressant om ni även skrev på forum vad ni äter per dag! Till exempel idag har jag ätit Frukost - 3 knäckebröd, 1 med skinka, 1 med ägg och 1 med onsalakorv Lunch- Sockerfri musli och frebaco havreringar med mandelmjölk, gojibär och banan Mellanmål- 1 äpple utan skal med kanel Middag- Tacos utan bröd och med lätt cremefresh Snacks- dipp gjord på Holiday och kvarg, morötter, gurka, paprika och två nävar popcorn Och så var jag ute på morgonpw i 30 min och i eftermiddags så gick jag 1 timme på crosstrainer plus magövningar Nu brukar jag inte snacksa efter middagen men är på minisemester :-) Är det någonting som inte är "bra" med den här typen av kost? Hur ser en matdag ut för er?
Nykomling
6 inlägg
Frukost: Havrebröd med t.ex. ost och paprika. Mellanmål: Kvarg med bär och honung Lunch: Nötmalet, sallad, salsa Mellanmål: Proteinshake Middag: Lax, grönsaker och potatis Det här var min mest perfekta matdag förra veckan, och det jag i allmänhet eftersträvar. Vissa dagar är bättre, andra sämre såklart :)
Frukost: Hårdkokt ägg, 1 skiva Ryvita, 1 msk kaviar, kaffe med 1 msk grädde Lunch: Fisk, spenat eller annan grönsak, crème fraiche m. Erbamare Mellanmål: Morot, blomkål ( rå ) i småbitar, några ostbitar Middag: Kyckling, omelett, nötfärs eller quorn. Grönsallad m. champinjoner Kranvatten till och mellan målen. Kaffe och te Ungefär så ser dagarna ut, ibland lite nötter att knapra på, ibland ett äpple. Ingen potatis, bröd ( förutom knäckebrödskivan till frukost), pasta eller ris. Ingen alkohol, inget socker Max 1200 kcal men oftast blir det 800 - 900 Som sagt, vissa dagar bättre, vissa sämre....
Fastabrott (motsv. frukost) 19:00 - Kvarg, müsli, banan, grovbräck Mellanmål 20:00 - Mannafrutti XL, kokt ägg, kaviar Kvällsmat 21:30 - Lax, potatis, spenatstuvning Fastabrottet och mellanmålet står lika var dag. Kvällsmaten varierar mellan allehanda husmanskost. Tar även vitamintillskott, i synnerhet D-vitamin nu under vinterhalvåret. Kaloriantalet omkring 1500 (försöker möta upp så bra som möjligt för att undvika alltför stort underskott).
Dag!? *haha* Beror på vilken sorts dag det är! :-) Ungefär så här ser iaf mina veckor ut nuförtiden, och det verkar funka hur bra som helst: - 4,75 dagar: Ganska strikt LCHF, äter oftast bara lunch och middag - 2 dagar: LC utan HF, dvs halvfasta med ca 500 kcal, äter bara middag - 1 kväll: FUSK!!! (oftast typ vindruvor, glass eller godis...) (Jag har fått för mig att det är bättre att synda mycket en gång än lite då och då... Varför? Jo, det är det där med insulinutsöndringen - kroppen klarar av att ta hand om den ibland. Inte hela tiden. Är det kanske till och med bra att chocka kroppen ibland för att hålla nivån på förbränningen uppe? Man vill ju inte att kroppen ska gå ner på sparlåga... *haha* Och lite lat är jag oxå... räknar/skriver inte upp något längre. Har lärt mig ungefär vad jag kan äta.) Småäter alltså inte. Inga mellis eller sånt. Är fd evighetsviktväktare, så detta, måste jag erkänna, kändes galet konstigt i början. Men... nu känns det skönt att slippa lägga tid på att äta hela tiden. Och galet skönt att inte vara hungrig hela tiden - det var jag alltid förut.
En bra dag kan se ut såhär för mig: Frukost: 2 skivor rågbröd med ägg på och en kopp kaffe med mjölk Mellanmål: 200 gram kvarg med fun light och frysta blåbär Lunch: Tonfisksallad Middag: Mycket sallad och någon form av protein, oftast kyckling, lax eller nötkött Kvällfika: Fruktsallad
Jag äter LCHF och 16:8. Idag blev det såhär: Frukost: Te med kokosolja och sojamjölk Lunch: (på jobbet) sojakorv och broccoligratäng, några oliver, te med kokosolja och sojamjölk Mellanmål: Fett-choklad, 30 g smör, 1 ägg, 2 tsk kakao och 3 dl hett vatten som mixas Middag: Fläskstek, chilismör och 30 g färsk spenat Kväll: Te med sojamjölk och lite vispgrädde