Nykomling
3 inlägg
Jag har en fråga angående kalorier. Hur ska kalorierna vara fördelade under dagen ? Till exempel hur många kalorier bör man få i sig under frukosten, lunchen, middagen och kvällsmålet? Jag har ett kaloribehov på ungefär 1900 kalorier, och har ett underskott på ca 500. Så hur bör jag planera min mat?
Jag har läst det i någon artikel här på matdagboken tror jag. Leta. Frukosten bör i alla fall vara 25% av det dagliga intaget, för din del alltså (1900-500)*0,25= 350 kcal. Men det gör ju inget om det blir lite mindre någon dag och lite mer en annan.
Nu har jag hittat det. Under info finns det en rubrik i den blåa menyn till vänster som heter måltidsordning. Där står följande fördelning: • Frukost: 20-25% • Lunch: 25-35% • Middag: 25-35% • Mellanmål: 5-10% Sen är det bara att räkna om till din individuella nivå.
Frukost bör ligga på 200-300 kcal en måltid bär ligga på 400-500 kcal t.ex lunch och kvällsmat Resten fördelas på mellanmål. Ät var 3-4 timma. Utgå ifrån det. Detta är bara ett "cirka" mått så lite kcal mer eller mindre på en måltid gör ju inget.