Är ganska ny här på sidan och har fört in allt jag ätit sedan i måndags och har legat på runt 1000kcal kvar att äta. Jag såg någon som hade svarat i en annan tråd att man ska ligga under energibehovet då det är till för om du ska behålla vikten och att man ska dra av ca 500kcal för att gå ner i vikt ca 0,5kg/v är det så lätt? Sen en fråga till om man lägger in livsmedel här på sidan om man tex gör biffar och det finns grädde och ägg till att forma biffarna skriver ni in det med, det är ju sån lite mängd till mkt köttfärs och man får ju inte i sig hela den mängden själv då man lagar till hela familjen, eller tex coleslaw innehåller vitkål, majonär, creamfraich, dijonsenap hur lägger man in det smidigast för en portion? Jag kör på GI just nu alltså rivstart det är ju ganska likt LCHF.
Nykomling
9 inlägg
Ja, det är så lätt faktiskt. Angående biffarna så får du helt enkelt dra ihop alla ingredienser och sedan ta en viss procentsats av detta som står för hur mycket just du åt. Vidare behöver man inte vara superpetig med allt och det är upp till dig hur djupt du vill gå med kalorikollen.
Jag är superpetig. Jag tar med ALLT!!!! En skvätt grädde blir mer än man tror. Sen väger jag hela den färdiga matlagningen. Delar den vikt jag lägger på tallriken med totalen, och vips har jag procenten jag äter. Och får en så korrekt registrering i MD som jag an. Men som Pottpott säger, allt handlar ju om vilken nivå man känner att man vill lägga sig på. Jag är rätt extrem i allt jag gör......