Nykomling
6 inlägg
Dottern vill laga köttfärssås och pasta ikväll. Men det har ju inte varit något bekymmer med det men nu när jag räknar och väger min mat noggrant så vet jag inte rikitgt vad det blir för innehåll. Tänkte mest på protein, kolhydrater och fett. Allt görs ju på "en höft".Tack på förhand.
Det är ansträngande att mäta köttfärssås! Det blir ju olika varje gång. Du får fråga vad hon har i sen anteckna innehållet i hela köttfärssåsen sen försöka uppskatta om du äter en fjärdedel av kättfärssåsen eller en tredjedel eller vad det nu blir, sen dela alla ingredienser på fyra eller tre då exempelvis..
Hmm, svårare än jag trodde alltså. Det är jag som häller i övriga ingredienser i såsen.Vi brukar ha:malet kött 400-500gr (idag blandmalet)lite lök (ca halv dl)lite mjöl (ca halv dl)ketcup (en hel del)och vatten och kryddor.
Jag brukar göra så att jag delar de totala mängderna med antalet portioner, alltså120gr färs0,125 dl lök0,125 dl mjölketchup en mindre del :-)osv
Hmm. Det blir så pass mycket att det blir rester. Usch det blir svårt det här.Kanske det blir filmjölk för mig istället.