Nykomling
2 inlägg
I en del recept står det t ex 1/2 lök eller 0,25 st lök, 0,25 st purjolök eller 1/4 purjolök, och fler grönsaker som också finns i olika storlekar,
hur vet man vad man mängden man ska använda. Detta är bara ett litet exempel på att det finns olika valmöjligheter.
Varför står inte alla råvaror, kött, fågel, fisk, grönsaker mm i t ex gram? Bara så man vet mängden man ska använda.
Mvh
Är det recept från en Kickstart eller vilket recept som helst? Kan du ge något exempel?
Nu gissar jag bara, men kan vara så att det är recept räknat på 4 portioner som resulterar i t.ex. en halv lök när du ändrar det till en portion?
Gissar, igen, att det inte spelar så stor roll på mängden när det handlar om lök, morötter etc eftersom de inte innehåller så många kalorier.
T ex. i receptet, Pestolax med rostade grönsaker. Löken och paprikan anges i st.
Stekt kycklingfilé med gräddigt blomkålsmos är också ett exempel, det står 4 st kycklingfiléér.
Som nybörjare önskar jag att alla råvaror anges i gram om det är möjligt.
Jag ser att det är Johan själv som lagt in just dessa recept. Annars är vi nog många som bidragit med recept och där varierar det förmodligen en del angående styuck och gram.

Personligen har jag inga problem med att det lök, paprika och kycklingfilé är angivet som antal. Jag hoppas att Johan svarar dig här, när han hinner, men som lite hjälpa innan dessa så ser 1 kycklingfilé ut att motsvara 150 gr ungefär. Men det är så klart inte lätt att veta när man är nybörjare
Det varierar om det är gram, dl eller st. Många föredrar st då det blir enklare. Gram är mer exakt men ofta onödigt exakt. Oftast är det inte viktigt om man äte 180 eller 150 gram kyckling. Att släppa lite på kontrollen är bra, fokusera på att få in rätt tänk i ätanden snarare än exakta siffror. Gör det enkelt är ofta ett framgångsrecpet.
Lycka till!