icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Hycket mycket är lite kolhydrater?

Nykomling
6 inlägg
9 januari 2011 11:45

Hej! Jag undrar hur mycket kolhydrater räknas som lite per hundra gram när man äter enligt GI-metoden? Blev kanske en snurrig fråga men jag hoppas att någon av er förstår hur jag menar. Den 17/1 börjar jag äta enligt GI-metoden. Skall bli roligt och spännande att få ett friskare liv och bli mindre överviktig. Hälsningar Therése

  • Veteran
    1881 inlägg
    9 januari 2011 12:09

    Att räkna kolhydrater samt att äta minimalt av dom har inte med gi att göra. Målet där är att äta långsamma sådana istället samt nyttiga fetter och proteiner. Läs mer här. http://svt.se/2.15856/1.242972/gi-skolan_1-7?lid=puff_653499&lpos=extra_0 http://www.gimetoden.org/ http://www.nyfikenvital.org/?q=node/590

  • Mycket engagerad
    209 inlägg
    9 januari 2011 12:23

    En bra grundregel är max 5 kolhydrater per 100 gram.

  • Nykomling
    6 inlägg
    9 januari 2011 12:36

    Hej igen! Tack Halfdevil för länkarna. Skall läsa dom nu. Jag är nybörjare inom GI så dom länkarna är guld värda. Tack iMysak för ditt svar!

  • Veteran
    1881 inlägg
    9 januari 2011 12:46

    Varsegod Boxer :)...Det står även bra om gi här på matdagboken, missade att tipsa om det. Kika in under info knappen.

  • Mycket engagerad
    199 inlägg
    9 januari 2011 22:31

    Jag trodde att det var LCHF som hade max 5g kolhydrater per 100g. Det funkar väl inte när man kör GI? För då äter man ju fullkornspasta och liknande vilket är mycket kolhydrater i... :S

  • Mycket engagerad
    190 inlägg
    9 januari 2011 22:39

    inom GI brukar man köra en rivstart på några veckor där man utesluter i princip alla kolhydrater och ökar på med fett och protein. max 20 g kolhydrater har jag för mig att man bör äta.

  • Veteran
    2296 inlägg
    11 januari 2011 10:13

    Ja det ska ligga på max 20g per dag

  • Veteran
    3541 inlägg
    11 januari 2011 20:21

    Men det är väl svårt att ange gram när det är så olika hur mycket var och en får äta. Alla har olika energibehov, därför brukar man ange energiprocent. Menar ni inte procent, dvs. 20 g/100 g?