På gång
47 inlägg
Rättika i tunna skivor funkar bra att lägga pålägg på, t ex sesampasta som är min favorit. Jag kom på idén i morse och har inte hunnit prova med ost eller annat.
Låter spännande, du får berätta hur det blev när du provat!
Jag har provat, men inte med en massa olika pålägg :-) Det är jättegott med sesampasta, och sonen trodde det skulle passa bra till köttpålägg t ex. Ost borde gå bra om den är smakrik.
lingon Var finner man sesampastan??
gissar det är tahini (heter ibland tahina) hon syftar på (har själv det på macka eller i hummus) det finns i vanliga matvarubutiker oftast den "exotiska" hyllan (föredrar kung markattas tahini med salt som är gjord på oskalade sesamfrön = mer järn, kalcium etc)
Rapchic Tack för snabbt svar. Skall kolla kung markatta då
Ja just det, Kung Markattas eller Moder Jords, fast den sistnämnda hittar man bara hos hälsokosten. Båda är gjorde på oskalade sesamfrön och innehåller därför mycket mineraler.
Testade precis rättika med fetaoströra, och det var MmMmm. Tack för tipset, hade aldrig kommit på det själv.
Fetaost låter gott på – ska prova det :-)
Istället för smörgås så tar jag två stekta ägg med pålägg, (ost, skinka eller liknande) tomater och gurka också. Det är gott ibland brer jag BreGott på äggen först innan pålägg. Testa.
Ett annat alternativ är kesoröra med ex lite räkor eller kräftstjärtar. Liknar dock ingen smörgås men det fyller sin funktion.