icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Jättebra program på kunskapskanalen!

Mycket engagerad
214 inlägg
6 juni 2011 08:44

Såg ett intressant program på kunskapskanalen igår kväll. Kolla på det programmet: http://svtplay.se/v/2441810/dokumentarfilm/10_saker_du_bor_veta_om_bantning

  • Veteran
    5155 inlägg
    8 juni 2011 12:47

    plocka 2 liter nässlor, koka i 10 minuter, häll av vattnet och skölj. Koka igen med 12dl vatten i 10 minuter med en buljongtärning. Jag brukar reda av med ett par matskedar idealmjöl. Mixa allt och äggahalvor i. Kan det bli enklare?? nästan lättare än att ta fram spenatren från frysen :) Billigare och nyttigare!!

  • Engagerad
    84 inlägg
    8 juni 2011 13:01

    Kan man plocka nässlor nu? Är inte det när de är helt nya man äter dem?

  • Veteran
    5155 inlägg
    8 juni 2011 13:11

    Om jag har förstått det hela rätt så när det är vår kan man använda stjälkarna också, nu så ska man bara ta bladen. Sen så är det noga med att koka dom och det gör man ju. Så behöver man inte ta som största äldsta bladen heller.

  • Veteran
    1354 inlägg
    8 juni 2011 14:33

    För två år sen hade jag en jobbarkompis som ville ha mina nässlor på sensommaren. Men då tog jag bara topparna (en bit ner) och sedan tror jag hon rensade av bladen. Men näringsmässigt bör de ju vara minst lika bra nu, men klorofyll och jox. Maken ska få nässelsoppa när han kommer hem i morgon kväll! Då blir han glad. Och jag har ätit mer champinjoner till lunch ;)

  • På gång
    17 inlägg
    8 juni 2011 16:14

    Det var jättebra program men jag förstår inte vad han menade med fetsnåla majeriprodukter, jag förståd så att han menade att man ska undvika mycket fett. Har jag förstått rätt eller fel? Kan ni forklara detta om ni vara snäll.

  • Veteran
    1881 inlägg
    8 juni 2011 16:21

    Du har förstått rätt. :) Det är alltså bättre att välja de mer magra varianterna av tex ost, grädde, yoghurt och mjölk osv.