Mycket engagerad
214 inlägg
Såg ett intressant program på kunskapskanalen igår kväll. Kolla på det programmet: http://svtplay.se/v/2441810/dokumentarfilm/10_saker_du_bor_veta_om_bantning
plocka 2 liter nässlor, koka i 10 minuter, häll av vattnet och skölj. Koka igen med 12dl vatten i 10 minuter med en buljongtärning. Jag brukar reda av med ett par matskedar idealmjöl. Mixa allt och äggahalvor i. Kan det bli enklare?? nästan lättare än att ta fram spenatren från frysen :) Billigare och nyttigare!!
Kan man plocka nässlor nu? Är inte det när de är helt nya man äter dem?
Om jag har förstått det hela rätt så när det är vår kan man använda stjälkarna också, nu så ska man bara ta bladen. Sen så är det noga med att koka dom och det gör man ju. Så behöver man inte ta som största äldsta bladen heller.
För två år sen hade jag en jobbarkompis som ville ha mina nässlor på sensommaren. Men då tog jag bara topparna (en bit ner) och sedan tror jag hon rensade av bladen. Men näringsmässigt bör de ju vara minst lika bra nu, men klorofyll och jox. Maken ska få nässelsoppa när han kommer hem i morgon kväll! Då blir han glad. Och jag har ätit mer champinjoner till lunch ;)
Det var jättebra program men jag förstår inte vad han menade med fetsnåla majeriprodukter, jag förståd så att han menade att man ska undvika mycket fett. Har jag förstått rätt eller fel? Kan ni forklara detta om ni vara snäll.
Du har förstått rätt. :) Det är alltså bättre att välja de mer magra varianterna av tex ost, grädde, yoghurt och mjölk osv.