God morgon!!! Jag är i stort behov över att ha lite variation på min frukost och bara variera mellan kokt ägg, stekt ägg och omelett. Har ni provat dom olika bröden som finns bland recepten? Är det något som är gott?
God morgon!!! Jag är i stort behov över att ha lite variation på min frukost och bara variera mellan kokt ägg, stekt ägg och omelett. Har ni provat dom olika bröden som finns bland recepten? Är det något som är gott?
Detta valnötsbrödet är det bästa jag provat. http://ordinationer.wordpress.com/2009/12/02/nytt-lchf-brod-pa-linfro-med-valnotter/ Pones var också enkla och med bra "brödkänsla"
Åh, ska väl tillägga att jag är nötallergiker. MEN jag tål mandel.....
testa byta ut valnötter mot mandel då? :)
Jag brukar äta en bit Cambozola ost samt dricka kaffe med grädde i. Håller mig mätt länge på det :)
Hej! Jag kan rekomendera allt möjligt som jag tycker är gott till frukost. Gravad lax med stekt halloumi och lite grönsaker till. Tonfiskröra med keso och avokado. Varför inte göra lite småplock med oliver, ostar, små rullar av salami, skinka eller kalkon med tex philadelphiaost eller ricotta i. Olika grönskstavar som du kan doppa i någon röra som är gjord på majonnäs, turkisk yogurt eller keso bl a. Omeletter som du gör men med en massa goda saker i som räkor, kräftstjärtar, lax, spenat, svamp, ostar i alla möjliga former, hackade grönsaker mm. Det finns oändliga variationer med all möjlig god mat :-)
Jag har två bröd som Jag kör med när suget sätter in, ett knäckebröd som knappt innehåller 1g /skiva 1,5 dl mandelmjöl, 1,5 dl linfrö, 1msk sesamfrö, 1msk fiberhusk, 2ägg och lite sålt. Rör ihop och tryck ut ca 8 runda små kex på en plåt med bakpapper på, är rätt kladdigt, blöt händerna emellanåt. grädda ca 30 min, stäng av värmen och eftertorka tills dom är krispig. Jättegoda! Brukar även göra ett bröd som är ett bra alternativ när man vill ha en smörgås med te 1,5 dl bakepro, 2 dl riven ost, 0,75 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver och lite salt, kan använda brödkryddor om man vill. 2 ägg. Rör ihop allt och klicka ut i 4 högar på ett bakplåtspapper, grädda 175 grader i ca 12-15 min, jättegoda varma :-)