Nykomling
1 inlägg
får inte stapeln för K-vitamin tillräckligt hög. har läst att kroppen producerar K-vitamin själv...är det därför det inte visar sig i era diagram, individuellt och svårt att beräkna ? Karla
Jag har också funderat på den frågan, hoppas någon kan ge oss ett vettigt svar.
Livsmedelsverkets databas som alla matvaror kommer ifrån kanske inte anger mängden K-vitamin
Vad finns K-vitamin egentligen i? Vet inteom jag hört atlas om det innan!!
Jodå, vi kommer fixa detta asap.
K-vitamin finns mest i bla broccolil, brysselkål, spenat, grönsallad samt lever och njure men finns i nästan alla livsmedel i varierad mängd. Den är viktig för kroppen då den ser till att blodet koagulerar som det ska. K-vitamin delas upp i K1, K2 och K3, K2 är den som bildas i kroppen eller rättar sagt i tarmen. Brist förekommer nästan aldrig men om man skulle ha det så märks det på att blodet inte stelnar som det ska.
Hmm.. livsmedelsverket har inte specat K-vitamin i sin databas. Vet ej varför. Det är därför det blir fel..
Har nu plockat bort k-vitamin från diagrammen då ej tillräcklig info från livsmedelsverket finns tillgänglig för detta.