icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

K-vitamin

Nykomling
1 inlägg
7 oktober 2009 21:54

får inte stapeln för K-vitamin tillräckligt hög. har läst att kroppen producerar K-vitamin själv...är det därför det inte visar sig i era diagram, individuellt och svårt att beräkna ? Karla

  • Engagerad
    83 inlägg
    8 oktober 2009 17:13

    Jag har också funderat på den frågan, hoppas någon kan ge oss ett vettigt svar.

  • På gång
    32 inlägg
    8 oktober 2009 18:22

    Livsmedelsverkets databas som alla matvaror kommer ifrån kanske inte anger mängden K-vitamin

  • På gång
    41 inlägg
    9 oktober 2009 08:52

    Vad finns K-vitamin egentligen i? Vet inteom jag hört atlas om det innan!!

  • Veteran
    5096 inlägg
    9 oktober 2009 10:18

    Jodå, vi kommer fixa detta asap.

  • Veteran
    1881 inlägg
    11 oktober 2009 22:39

    K-vitamin finns mest i bla broccolil, brysselkål, spenat, grönsallad samt lever och njure men finns i nästan alla livsmedel i varierad mängd. Den är viktig för kroppen då den ser till att blodet koagulerar som det ska. K-vitamin delas upp i K1, K2 och K3, K2 är den som bildas i kroppen eller rättar sagt i tarmen. Brist förekommer nästan aldrig men om man skulle ha det så märks det på att blodet inte stelnar som det ska.

  • Veteran
    5096 inlägg
    12 oktober 2009 18:17

    Hmm.. livsmedelsverket har inte specat K-vitamin i sin databas. Vet ej varför. Det är därför det blir fel..

  • Veteran
    5096 inlägg
    13 oktober 2009 13:04

    Har nu plockat bort k-vitamin från diagrammen då ej tillräcklig info från livsmedelsverket finns tillgänglig för detta.