Nykomling
0 inlägg
Ser i flera recept att det står "ägg konventionellt" vad menas med det?
Ser i flera recept att det står "ägg konventionellt" vad menas med det?
Ett helt vanligt ägg alltså, ett normalt ägg. Inte Jumbo- eller XL-ägg eller allt vad de nu kallas, det finns ju ägg annars som är nära 20% större än vanliga ägg.
Betyder inte konventionellt att det är ekologiskt odlat?
Nej, då står det "ekologiskt" (sök i listan på enbart ägg, så ser du de tre första träffarna i listan blir ekologiskt därefter kommer de tre nästa och de är konventionella).
En av skillnaderna är att portionsvikten är angiven till 50g för det konventionella ägget och 60g för det ekologiska (om man jämfört kokt, av någon bisarr anledning är det råa konventionella äggets portionsvikt satt till 100g men det är inte rimligt någonstans).
I övrigt är det mycket liten skillnad.
Man kan ju väga varje ägg oxå....det blir mera exakt.....om man vill vara det 😬