icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Känslig för kvarg?

Mycket engagerad
241 inlägg
12 februari 2013 22:50

Jag har börjat äta kvart i ibland som mellanmål,oftast kvarg utblandad med yoghurt. Men jag har märkt att jag känner mig lite konstig i magen efteråt. Inte så att jag får diarré eller så alls men magen känns liksom lite orolig. Någon mer som upplevt detta? Jag är för övrigt inte känslig för laktos så det borde inte vara det.

  • Veteran
    1448 inlägg
    13 februari 2013 12:31

    Jag kan få lite halsbränna av kvarg, så du är inte ensam om känningar. Är inte heller lsktosintollerant.

  • Mycket engagerad
    241 inlägg
    13 februari 2013 18:21

    Okej..jag har googlat runt och sett i olika diskussionsforum att vissa känt samma sak..illamående har också varit rätt vanlig att folk känt trots normal konsumtion.

  • Veteran
    3541 inlägg
    13 februari 2013 22:46

    Magen kan kännas lite uppblåst och gasig innan man vant sig vid mängden proteiner, som det finns mycket av i kvarg. Men ge det tid så magen vänjer sig!

  • Nykomling
    1 inlägg
    14 februari 2013 05:07

    Ni får testa hemgjord kvarg (filmjölk) ..... Häll filmjölken i en kastrull och värm under lätt omrörning till 40-50º tills den skär sig. Sila sedan massan genom ett kaffefilter. Låt den rinna av i 5-10 minuter tills massan har tjocknat till bredbar konsistens

  • Utmärkt medlem
    880 inlägg
    14 februari 2013 09:15

    Ända biverkningen jag märkt av är att andedräkten verkar bli lite....konstig? Någon annan som märkt av det?

  • Mycket engagerad
    241 inlägg
    14 februari 2013 10:15

    Jag fick också lite skum andedräkt,vet inte vad det kan bero på