På gång
47 inlägg
Man ska ju äta mer kalcium än fosfor för att inte få för mycket fett i blodet, om jag har fattat rätt. Men gäller det varje dag, eller sammanlagt över en längre tid?
För att vara på den säkra sidan bör man gärna få i sig mer kalcium än fosfor över tid. Huvudsaken är att man inte får i sig mer fosfor än kalcium. Om man får i sig för mycket fosfor under en längre tid kan detta urholka kroppen på kalcium och risk för kalciumbrist och därmed benskörhet. D-vitamin har också betydlese eftersom det gynnar upptaget av kalcium. Man är i riskzonen om man dricker mycket sötade drycker som ex cola samt äter mycket kött.
Aha, jag hade visst rört ihop saker lite, men mer kalcium än fosfor var rätt då :-)
Helt rätt!
men hur får man i sig kalcium då? :S
Mjölk, ägg, ost, yoghurt alla mejeriprodukter samt även ägg, räkor, svarta vinbär, grönbönor och vitkål.
Det känns som om det blir kosttilslkott för min del då. Jag kommar aldrig lyckats få i mer MER kalcium än fosfor :S
"Man är i riskzonen om man dricker mycket sötade drycker som ex cola samt äter mycket kött. "jag har också alltid högt fosforintag enligt matdagboken, men jag är vegetarian och jag dricker i stort sett aldrig sötade drycker. vad kan det då vara som är boven?