Blev hastigt ändrade planer så nu har jag en hel tinad kalkon i kylen som egentligen skulle helstekts i morgon.
Någon som testat att stycka upp kalkon, göra olika grytor av köttet? Kanske steka en del i ugnen och göra grytor av resten?
Kycklig funkar ju fint till grytor men har aldrig själv testat med kalkon, den brukar jag alltid helsteka.
Tar gärna mot recept om någon har nån god gryta eller pulled turkey tex. :)
Annars får det väl bli lite turkey ala king och turkey marengo...
Jag brukar göra pulled chicken i lergryta eller stekgryta, ca 125 grader i minst 4 timmar. Jag kan tänka mig att det kräver några timmar till med en hel kalkon.
Gnid in med olja eller flytande margarin blandat med soya, och krydda med de kryddorna du gillar och gnid lite till. Glöm inte salt för det är mycket kött som behöver kryddas.
Såsen man gör på vätskan som blir i grytan är helt gudomlig, sköter sig själv under dagen.
Tackar för tipset.
Ska testa pulled turkey på halva kalkonen tänkte jag, om den får plats i slökokargrytan då
Satt precis och letade recept.
Blir nog att jag steker en halva som vanligt i ugnen, eller lår och vingar och gör gryta på ett bröst. En väldans massa mat lär det iaf bli.
Jag har styckat upp hel kalkon som om det vore en kyckling och grillat delarna, det tar bara lite längre tid innan köttet är klart. Det blir en förskräcklig massa mat :D
Men det är användbart, t ex i sallader och som smörgåspålägg också om det blir något över när man grillat fågeln.
Det blev några bitar stekta i ugn, några blev till en gryta med tomater, svamp, lök och div kryddor, brösten blev pulled turkey och skrovet blev buljong...Jösses vad mat men gott blev det. :)
Nyttigt också, fågel är bra mat :-)
Blev sugen på att skaffa hem en, jag med :D
Hej.....skulle gärna vilja veta vad man steker i som innehåller minst kallorier....t.ex 1 msk....sätte bara in denna mening o hoppas på svar/tack
Om man grillar den i ugnen tar man bara lite olja i botten av formen så bitarna inte fastnar, det kanske blir en matsked på sin höjd kanske. Sedan gnuggar man skinner med en god kryddblandning så blir det finemang! Oljan blir ju kvar i formen när man lyfter ut fågeln, så det blir mager mat om man vill ha det.
Om du steker helt kött, fisk eller fågel tar det inte åt sig fettet du steker i.