Mycket engagerad
120 inlägg
Hej på er! Jag undrar om någon av er har bra recept på kalla såser med kvarg eller creme fraishe som bas? Jag ska börja använda mer kvarg eftersom det är proteinrikt och jag är vegeterian! Jag vill dock helt ha något i eftersom kvargsmaken inte är superduper smarrig! Tips? Ja!?
Enklaste varianten är att blanda med lite sweetchili sås...Jättegott! Annars, div örtkryddor är gott, bara litebostongurka eller ihop med lite ketchup oxå, curry och lite rivet äpple osv. Du kan egentligen blanda i de kryddor du gillar.
Försvinner själva kvargsmaken med chilisås? Tack för tipsen =).
Alla som ätit den tycker den är jättegod och blir väldigt förvånade när jag säger vad jag har i, så lite beroende på hur mycket sweetchili du har i så tror jag inte kvarg smaken går igenom sådär jättemycket. Smaka dig fram. :)
Ajvar Relish, vet inte om det stavas så men det smakar kebabsås tycker jag, jättegott till både kött och annat.
För att få bort kvargsmaken, som du uttrycker det, pröva att späda m lite vatten o addera en dutt sötning (valfritt: honung socker sötningsmedel sukrin). Blir lent o gott!
Tack för tipsen =)
Halfdevil har samma smak som jag ,Sweet Chilin är en super hit, sen kan du köpa såna där små gröna dressingpåsar som du kan blanda i skitgoa
Vitlökssås är ju ett alternativ som ofta går hem! Recept känns onödigt? Sedan måste jag rekommendera denna pulversås som går både med kvarg och creme fraiche. Hurvida man är villig till att använda pulversås är väl en annan sak, men är man för - testa denna! Kanongod såväl till alla fiskrätter som till grönsaksdipp eller ev. chips. http://www.siljanslax.se/lemon-dill-sas-6-port/24-0