icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kaloriberäkning , mängd

På gång
22 inlägg
14 maj 2012 21:33

Lite dumma frågor kommer här: Jag funderar lite på hur man kaloriberäknar egna recept så att det blir rätt mängd man skall äta. Om man har en pasta sås med matl. grädde och bacon tex lägger man ihop dem då??? Väger man sen upp tex. 100gr och får ut de nya kcal på sitt intag. Jag har också funderat på om jag hittar ett recept med tex. 453 kcal. Skall man då väga upp 100gr av det för att få rätt kalorimängd. Snurrigt men kanske logiskt eller inte...tar så gärna emot lite tips. Min familj vill äta sina gamla härliga recept och jag brukar höfta lite men nu vill jag ju inte tappa min kontroll på mängd och kcal.

  • Veteran
    3541 inlägg
    14 maj 2012 22:34

    Mitt tips är att du lägger in det som en favoritmåltid. Där kan du antingen räkna ut hur mycket en portion innehåller och skriva in det ex. "Pastasås med grädde och bacon (210 g)" om en portion blir så mycket, eller så räknar du ut hur mycket det blir för att väga 100 g, så att en portion motsvarar 100 g. Då kan du lättare väga och ange hur mycket sås du tagit. Om du tar 210 g sås så blir det ju 2,1 portion, och tar du endast 60 g så blir det 0,6 portion. Har jag gjort mig förstådd?