Engagerad
58 inlägg
Jag undrar hur många kalorier det är i åtta normalstora (inte små) bitar sushi, låt säga 5 bitar med lax och ris och 3 rullar (med ris,lax, sjögräs, gurka) + 1,5 msk soja & wasabi. Samt en portion misosoppa. Har hört så mycket olika om detta. Vore intressant att veta något mer exakt.
Jag brukar väga min sushi och sen ser man ungefär vad det är för delar av ris och lax osv. Dela vikterna med det du tror och så blir det nog inte så fel på uträkningen =) Kanske lät lite konstigt hehe. Jag brukar för det mesta göra min sushi själv och då vet jag exakt hur mycket det är i av allt. Wasabi finns inte med som livsmedel men jag brukar ta pepparrot i stället och det är ungefär samma kalorier som wasabi. Peppkramisar!
Så noga är inte jag, jag brukar räkna på ~35g/bit*antalet bitar och välja sushi i livsmedelsdatabasen. Gör jag sushin själv misstänker jag att antalet kalorier blir färre än i köpt, eftersom jag använder mycket mindre socker i min mirin men jag räknar på samma sätt ändå. Hellre räkna lite för högt än lite för lågt.
Kolla, kolla =) Det här kanske är till hjälp? http://www.buzzle.com/articles/sushi-calories-in-sushi.html
Men majonnäs i sushi???? Är de äckliga????
Majonäs i sushi? Det vore ju som gräddsås till råkosttallrik, typ. *umami-munnen gråter*
Amerikaner kan inte laga mat utan att ha majonnär i allt tydligen... Uäck!
Amerikaner kan inte laga mat. PUNKT! :) Fast det är kanske en för stor kontinent för att generalisera så där. Men jag gör vad jag kan för att vårda mina fördomar :)
...fast även i Japan har jag varit med om att de har majonnäs i flera typer av maki-rullar. Dock är det aldrig i någon stor mängd. Kan tillägga att det inte alls är äckligt förresten. :)
Men jo, jag bara måste få protestera en gång till (men antagligen bara för att jag inte gillar smaken av majonnäs) :-) Om det inte smakar majonnäs gör det inget att det är majonnäs i, men då kan man ju fråga sig vad den ska vara bra för öht :-) *grubblar* Varför har man majonnäs i sushi öht förresten?