Engagerad
78 inlägg
Hej! Jag hittade ett brödrecept som var rätt kalorisnålt. Det var scones som endast innehåller 124 kcal styck. När jag sedan lägger in måltiden här så visar det 164 kcal? Vilket kan vara det rätta? Brödet innehåller 0,5 dl keso, 0,5 dl fullkorns dinkelmjöl, 30 gram jordgubbar och 2 msk fiberhusk.
Vem har skrivit receptet och näringsinnehållet du hittade? Skulle nog lita på det du fick här, om inte annat för att det alltid är säkrare att välja det högre!
Tycker att det är väldigt lustigt att ett bröd kan innehålla så mycket kcal som 164 när det är rätt magra ingredienser i (och få). Det är ändå bara en brödbit. En vanlig sconesbit brukar inte ens innehålla så mycket. Men är det inte så att det blir mindre energi på något sätt när den tillagas? För nu har jag ju bara skrivit in själva ingredienserna. Ska man kanske lägga in som recept?
bästa sättet skulle jag klart påså är att väga alla ingredienser och lägga in i matdagboken.
nej, det är ingen energiförändring vid tillagning, tyvärr!När det gäller att det känns mycket så tänk på de småbröden i affären... ett sånt är oftast 150 kcal ungefär (60g). Bröd drar iväg fort det är därför jag väldigt sällan äter det.
Klassiskt sconesrecept, från scones.se ( http://www.scones.se/klassiska-scones ):
Kaloriuppgifterna hämtade jag från SLV.
Recept för 4 portioner:
3 dl mjölk (standard) = 180kcal
100 gram smör = 728kcal
7-8 dl vetemjöl (ca 480g) = 1 644kcal
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2552 kcal / 4 = 638kcal per portion
Vitt bröd innehåller hyfast mycket kcal hur man än vrider på det. Det hade blivit ännu mer om det dessutom ska vara socker, frukt och annat jox i.
Men hur tror ni brödet skulle bli om man skippade allt mjöl och endast kör med fiberhusk? Kanske inte funkar alls? Är en himla brödfantast alltså. Väldigt synd.
Utan mjöl blir det nog inte mycket till bröd tyvärr.Är du brödfantast så ät bröd men i lagom dos. En fralla/annan bulle med tex lätta och skinka landar på ca 180-200 kcal, inte så farligt alls om man inte vräker i sig tre på raken. :)