På gång
17 inlägg
Jag äter ibland stekt benfri karrékotlett. Men i livsmedelsdatabasen hittar jag bara fläskkarré och fläskkarré stekt i skivor. Man undrar ju då om dom menar att det är hel karré som är stekt i skivor eller om dom menar karrékotlett? Hel bit är väl magrare? Hur gör man?
Fläskkarre i skivor är bara en hel karre som skivats, ingen skillnad i näringsvärde. Där det står bara fläskkarre syftar dom på det råa köttet, råvaran alltså. Står det stekta skivor, då är det stekta skivor som gäller. Antingen kan du välja att väga ditt råa kött och då välja fläskarre eller oxå väger du det stekt och väljer den stekta varianten. :)
Tack för svaret! Jo, det är så jag har gjort men blev lite fundersam o tänkte att jag tog för lågt värde. Hel karré blir ju lite torrare så jag tänkte att kotletten hade mera fett insprängt. Men har nu provat att googla och det verkar inte finnas något specifikt värde för karrékotlett, men det är ju många som grillar sånt under sommaren så jag tänkte att det vore ju bra om det fanns...
Problem solved! Hittade denna info på citygross sida. Ingen skillnad på köttet alltså, det var bara jag som krånglade till det.... Karré är en styckdel av gris, närmare bestämt nackpartiet mellan huvud och kotlettrad. Karré säljs i bit eller skivad, med eller utan ben. Skivad med ben kallas den för karrékotletter, ej att förväxla med vanliga fläskkotletter.
Här omkring kallas det bara skivad karre i affären, enkelt och ingen risk att blanda ihop det med vanliga kotletter. :) Gillar citygross, dom har överlag bra info. Himla synd bara att jag har ett antal mil till närmaste butik men å andra sidan ska snart lilltjejen flytta till Jönköping och där finns det en.....Perfekt.