icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

kesella vanilj

På gång
49 inlägg
22 mars 2011 21:20

jag vet att den inte är den bästa men den tänkte jag prova ha till kanske en lchf pannkaka eller till frukost imorron med hemmagjord musli till.... den finns inte att hämta i livsmedel och jag hade tänkt räkna ut det som en måltid med annat tillbehör så man har koll Jag vet ju vad det innehåller per 100g Men hur får jag in det på min matblogg för att sen se hur det blir i diagrammet(cirkeln) Per 100 g är det 160 kcal fett 7,5 protein 7,5 kolhydrater 16 Jag tänkte få in detta så jag ser hur det ser ut på 100 g Men sen ev ta bara hälften...det är så snuskigt gott att göra "fluff" av kesella,även den vanliga som är bra för oss lchf.are,men just nu har jag bara kesella vanilja hemma hoppas ni kan hjälpa mig

  • Veteran
    5951 inlägg
    22 mars 2011 21:25

    I "Min Matdagbok" (Den röda fliken) kan man klicka på en länk, "Lägg till Livsmedel", till vänster en bit ner. Osäker på om direktlänkningen fungerar: http://www.matdagboken.se/?p=matdagboken&m=livsmedel

  • På gång
    49 inlägg
    22 mars 2011 22:18

    jeeeej tack så mkt

  • Utmärkt medlem
    549 inlägg
    23 mars 2011 06:38

    ja det är underbart.. jag älskar kesella vanilj.. brukar riva ett äpple eller två o gegga ihop med nån sked.. och på pannkakor var det HIMMELSKT. Hur gör du fluff? Nu är jag inte LCHF:are men man kan ju sno lite recept iaf

  • På gång
    49 inlägg
    23 mars 2011 09:01

    Hej sasssyy....fluffet gör jag som så att jag vispar kesellan med elvisp tills den blir som ett fluff...eller åt vispad grädde hållet :)....det gör jag även av den vanliga kesellan o sen kan man ha i bär o musli eller vad som helst...om du kan läsa mitt blogginlägg så finns bilder där för fluffet :) ruskigt gott

  • Utmärkt medlem
    549 inlägg
    23 mars 2011 12:37

    mm mmm det lät ju gräsligt gott.. den är ju lite "tung" bara som den är och blir ju uppblandad med luft när man fluffar till den...måste testas. Har alltid kesella vanilj hemma numera, vanlig kesella gillar jag inte alls.

  • Utmärkt medlem
    930 inlägg
    24 mars 2011 14:07

    Om jag var du skulle jag välja kesella naturell och tillsätta ekologiskvaniljpulver då kommer du ju endast upp i 3,5g kolhydrater och får större fett mängd

  • Veteran
    2296 inlägg
    26 mars 2011 20:44

    Ja sant det just för oss kolisar

  • Veteran
    1354 inlägg
    27 mars 2011 07:43

    Men vi andra kan njuta i fulla drag ;) Bra att det finns lösningar för alla utifrån tycke, smak, behov och val :D *slåss med näbbar och klor för allas rätt att välja den diet som passar dem*

  • På gång
    17 inlägg
    11 januari 2013 13:53

    Den där nya kesellan med hallonbitar är hur god som helst!!!! 7,5% fett dessutom så lite magrare än vaniljversionen :) Absolut en ny favvo för min del :)

  • Veteran
    5951 inlägg
    11 januari 2013 13:56

    Tack för tipset, måste testas! Jag gillar Kesella :-)