Engagerad
74 inlägg
hej, ngn som kan ge tips, köpte hem kikärtor..fast sådana på burk..med tanken att göra falafel..men nu har jag läst på flera ställen att man bör använda torkade kikärtor för att smeten ska hålla ihop så nu behöver jag recept /tips på ja helst ngn form av kikärtsbiffar, där d går bra att använda de på burk :)
Jag har stulit det här receptet från recept.nu men det finns säkert andra som är minst lika bra: Antal portioner: 4 Färdigt på: 20 min Ingredienser 1 burk kikärter, 400 g 1 st gul lök 1 st pressad vitlöksklyfta 1 tsk mald spiskummin 0.5 tsk salt 0.5 dl hackad bladpersilja 2 krm harissa eller sambal oelek 2 msk majsstärkelse 3 msk Arla smör-&rapsolja Gör så här 1. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. 2. Mixa kikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. 3. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida. Källa: http://www.recept.nu/pelle_johansson/smaratter_och_tillbehor/artor__bonor_och_linser/falafel/
när jag har gjort falafel har jaf alltid använt de på burk/förpackade/De som inte är "torra"... Ba te att slänga i lite mjöl om konsistensen blir för kladdig. Men receptet ovan låter annars supersmarrigt.
tackar för hjälpen, då ska jag testa :)
Kan tipsa om att man lika gärna kan byta kikärtorna mot sojabönor om man vill det, det är i stort sett det receptet jag använder när jag gör sojabiffar fast utan persiljan då.