Hej,Senare i sommar ska jag tillbringa 4 veckor i Kina, en plats jag aldrig varit på. Det kommer bli mycket restaurangmåltider och hotellfrukostar och eftersom jag inte alls vet mycket om genuin kinesisk matlagning undrar jag om någon här kanske har varit i Kina (eller inte) och kanske har tips på vad man ska äta om man inte vill komma upp i för mycket kalorier! Vad jag förstår är den s.k. "kinesiska" mat som finns att äta i Sverige för det mesta är anpassad för oss västerlänningar och skiljer sig ganska mycket från det som verkligen äts i Kina…Att undvika friterat känns ju givet - men vad mer?Tack på förhand!
Engagerad
59 inlägg
Kan tänka mig att de serverar en hel del grönsaker och fisk.Hittade denna länk, kolla här för mer info: http://www.vaccination.nu/mPaginas/pSelectRecord.cfm?paginaID=34&categoriaID=6Trevlig resa!
Jag har några vänner som är kineser och dem lagar ganska så annorlunda från den "vanliga" kinesiska maten vi känner till. Precis som du sade.Att undvika kan jag nog inte tipsa om på rak arm men tänk på vad man brukar tänka på istället. Ät resonabla portioner och om du tror att det är för mkt kalorier i rätten kan du ju äta mindre och fylla magen med lite frukt eller något annat som är lite mindre kalorier som kan mätta.Försök att äta fisk och kyckling.Hmm.. jag kom på en grej. Dem har något som heter dumplings. Det är små degknyten oftast med kött i. Dem är rätt så kalorimaffiga men om du bara tar 3-4 och äter lite ris till så ska det nog inte vara så farligt.En annan grej är att dem Steker all mat. Dem har inga ugnar.
Tack Johan och Violett för era tips!Jag ska försöka äta mycket fisk och grönsaker. Dock inget kött eftersom jag är vegetarian :)
Du MÅSTE prova dumplings! kolla om de har utan kött! det ska finnas vegetariska varianter!!Lycka till och ha det så kul nu!