icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Köpa bröd på nätet

På gång
30 inlägg
27 september 2012 19:08

Tips på ett LCHF bröd nån ? Har ej tid med eget bak nu förtiden,. SÅ skulle gärna vilja köpa på nätet, värsta är ju då man sitter en kväll å är sugen så slinker det ju ned vanlig macka och det äör ju dumt.. Även då man äter ost så blir jag så sugen på små kex uj uj uj..

  • Mycket engagerad
    470 inlägg
    28 september 2012 09:19

    Hej Bror. Trots att du inte har tid att baka vill jag berätta hur jag gjorde igår: * 4 ägg vispas - så mycket man har lust med, jag hade bara lite lust... * 1,5 - 2 msk fiberhusk blandas i * 30 gram Pofiber blandas i * 1 tsk bakpulver i * 35 gram solrosfrön jag hade rostade med lite smak, kan ökas på säkert till minst det dubbla, samt andra frön/nötter som man råkar ha hemma: linfrön, sesamfrön, grovhackade valnötter... salt efter behag Allt måkas ihop, får stå ca 10 minuter, medans ugnen blir varm. Bakplåtspapper på en plåt, smeta ut smeten - som blir som en ganska fast sockerkakssmet, tror att den är tämligen okänslig, jag är ganska oförsiktig när jag mäter. Om det inte vill bli utsmetat så blöt händerna med vatten - och så gräddas, 200 grader, ca 15 minuter. Jättegott! Och så enkelt att det nästan bakade sej själv. Om du höjer värmen så blir det säkert som kex nästan. Hela den här satsen blev 39 fett, 38 protein och häpnadsväckande 10 kolhydrater. Så även om du äter upp hela rasket - vilket du inte gör (inte jag i alla fall), det mättar förvånansvärt mycket - går det inte att jämföra med vanligt bröd. Vill du ha de lite mer kexliknande kan du ju ta en bit och "garnera" med t ex flingsalt... Lycka till! / Linda

  • Mycket engagerad
    496 inlägg
    28 september 2012 10:31

    http://lchfklubben.se/shop/lchf-produkter/lavkarbobrod Den där ryktas att vara väldigt god, dock har jag inte smakat själv.

  • Veteran
    3541 inlägg
    30 september 2012 00:26

    Fröknäcke går också snabbt att blanda ihop och bre ut på en plåt, sen tar det ju en timme i ugnen men det kan man ju ta när man ändå sitter framför datorn eller nåt. Det är ju inget arbete, utan "bara" väntan. 1 dl Sesamfrön 1 dl Solrosfrön 0,5 dl Krossade linfrön 2 dl Mjöl* 0,5 tsk salt 0,5 dl Rapsolja 2 dl Hett vatten Strö ev. över flingsalt och/eller vallmofrön. Variationstips: * Originalreceptet jag har fått innehåller Dinkelmjöl, men det går bra att byta ut till vilket mjöl man vill beroende på vad man vill ha för smak och om man vill ha det t.ex. glutenfritt. Jag har provat mandelmjöl, sojamjöl, skrädmjöl (rostad havre) och majsmjöl. De olika sorterna har olika sammansättning och ger därmed olika konsistens (olika ”klistrigt”) när man ska bre ut det, och olika sprödhet när det är klart. Det går också bra att byta ut de olika fröerna efter smak och tillgång. Jag har provat byta ut ca hälften av solrosfröna mot pumpafrön med gott resultat. Prova även att tillsätta 2-3 tsk pepparkakskrydda (lika delar kanel, nejlika och ingefära). Gör så här: Sätt ugnen på 150-175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Häll i olja och hett vatten och blanda runt. Det blir som en gröt. Låt svälla en stund och bre sedan ut smeten på en bakpappersklädd plåt (tunt och jämnt). Smaksätt ev. med flingsalt eller vallmofrön. Eller kanske lite riven parmesanost? Grädda i 150-175 grader 50-60 min. Ta ut efter halva tiden och skär i bitar (som små kex eller stora som knäckebröd).

  • På gång
    30 inlägg
    1 oktober 2012 11:58

    Aha men tack ska ni ha =)) Linda vart köper man dom där indrigrenserna må tro =)) ? Finns nog inte på närmaste ica iaf =) Det där knäcke sjag kanske ta å etsta iaf, men ska jag kära dom i bitar då efter 25-30 min sen ij i ungnen igen ?

  • Mycket engagerad
    378 inlägg
    1 oktober 2012 14:54

    Detta recept har jag lagd på MDB, snabbt att göra, det går att dela i lika delar om man är noga med kh och kcal antalet och du kan även rosta. DEt går snabbt att blanda ihop och grädda i ca 15 min. Allt klart på max 30 min. http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=11376 Frökexen är goda men jag blir så himla arg när det inte går att dela i lika bitar och bara smular sig. Sen ska man lägga allt i blöt först.