Igår blev jag rekommenderad av min PT att testa en ny sorts frukost. Kött och nötter. Det finns tydligen en typ som heter Charles Poliquin som förespråkar en frukost"diet" sm han kallar Kött och nötter. Det går ut på att man ska äta en massa kött och lite nötter till frukost. Detta ska påverka energinivån och produktivitet positivt under resten av dagen. När jag läser råden som herr Poliquin ger ser det ut att vara en himskans massa kött man ska goffa i sig på morgonen. T.ex. 2 färsbiffar, eller 2 kycklingfiléer. Till det 1 näve nötter. Är det någon som testat denna frukostvariant? Hur har den funkat på er? Någon skillnad mot en fil-och-müslifrukost?
På gång
24 inlägg
Proteininnehållet är ju mycket högre. Och kolhydratmängden mycket lägre. Nätterna ger viktiga fetter m.m. Men vill du gå ner i vikt är det fortfarande kcal in-kcal ut som gäller.
Jag har inte provat just denna variant, men jag tror att du håller dig mätt mycket längre och blodsockret hålls nog på en jämn nivå med denna typ av frukost men...hur gott är det egentligen med en massa kött på morgonen?
LCHP låter det som, Low carb high protein. Säger din PT att du ska äta det är det bara att köra på om du nu vill och orkar äta 2 kycklingfiléer till frukost. Lycka till!