icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kolhydrater, lite orolig!

Mycket engagerad
116 inlägg
27 februari 2012 12:57

Hej här är jag igen, frågvis frågvis :-) Håller på att lära mig och då är det bästa att fråga! ;-) Jag har (och min man) tagit bort potatis, pasta , ris och bröd, jag tycker det känns jätte bra, min kropp ändrades snabbt till den jag egentligen är och som jag känner mig nöjd med och mår bra av :-) Jag fattade inte innan vad som var fel, tyckte inte alls jag åt mycket men åt ju fel!! Visste inte att pasta, bröd, ris och potatis gjorde SÅ mycket! MEN nu till min fråga! Min syster har använde sig av extravaganza vid ett tillfälle för länge sedan, jag tycker det verkar vara liknande GI? Hon gick ner jätte mycket men nu i efterhand tycker hon inte det var bra (ska använda sig av VV nu i stället) hon tycker att hon gick ner alldeles för fort, tappade hår och gick upp ganska så fort igen. (nu ska jag inte glömma att skriva att hon hade pulverdiet först innan hon gick över till mat) Nu när jag nämnde att vi börjat äta efter GI lät hon lite skeptisk, lite orolig nästan, hon underströk, "bara ni ser till att få i er kolhydrater på annat sätt annars bryts musklerna ner" jag blev orolig och känner mig nervös nu!! :-( Hjälp mig....

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 15:45

    Finns det det någonstans på nätet man kan se vad långsamma kolhydrater finns i, alltså vad man ska äta för att få i sig kolhydraterna? Hur är det med proteinerna? Så att man får i sig det med.

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 16:07

    gråkatt nej men jag blev bara så rädd när hon berättade att hon tappade massa hår, och naglarna blev jätte dåliga och hon tror att det var för att hon inte fick i sig tillräckligt med kolhydrater Jag sökte på långsamma kolhydrater men fick inte upp något. Min man har köpt en bok som heter Snabblagad GI : 100 rätter på mindre än 30 minuter och ska laga mat efter den.

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 16:08

    Tack för länken förresten, ska kika in där, vad ska jag tänka på när jag kollar värdena?

  • Veteran
    1881 inlägg
    27 februari 2012 16:57

    Kolla in länkarna jag la i din tortilla tråd, där har du massor av tabeller. :)

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 17:19

    Alltså hon började ju med pulverdiet, vet inte hur länge som hon drack det och sedan gick över till mat och det verkar vara ungefär samma som GI men hon säger själv att hon tror inte hon fick i sig de kolhydrater hon behövde då hon inte åt bröd, pasta, ris och potatis. Därför blev jag ju rädd och ville veta att jag stoppar i mig sådant som ger mig kolhydrater också men nyttiga sådana = lågsamma Jag för inte matdagbok GI metoden innebär ju 3 steg 1 Omprogrammering till fettförbränning - tar en halv till en vecka. Ut med alla kolhydrater. 2 Fettförbränning – ca 5 veckor Nu sätter fettförbränningen fart. 3 Stabilisering – resten av livet. Ät så här- förbli smal! Så man tar ju bort alla kolhydrater i början för att slutföra med att införa BRA/nyttiga kolhydrater. Förstår inte listan, vad står H för och M och L? Låg, medel, hög?

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 18:04

    Okey tack tack :-) tur att det finns så hjälpsamma människor här :-)

  • Mycket engagerad
    116 inlägg
    27 februari 2012 19:11

    Nu satt jag och läste om långsamma kolhydrater.... Några produkter med långsamma kolhydrater • Pasta • Potatis • Ris • Grönsaker • Grövt bröd WHAT? är det inte pasta, potatis och ris men ska undvika, jag blir INTE klok på detta

  • Veteran
    1001 inlägg
    27 februari 2012 20:08

    Jo det är rätt men det finns vit fiberpasta också som är nyttig