icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kvarg Naturell 10%

Veteran
1682 inlägg
16 mars 2013 17:37

Vad kan jag använda det till Köpte 3 st 250 g men vet inte vad jag ska göra med dom Finns det några tips Tack

  • Mycket engagerad
    187 inlägg
    16 mars 2013 18:06

    Äta;-) Smoothie =) 250g kvarg 1äpple eller mer om man vill ha +kanel+vatten till önskad konsistens mums. Går att använda vilka frukter och bär du önskar

  • Veteran
    5951 inlägg
    16 mars 2013 18:15

    Ta valfri frukt, lite vanilj eller bär, rör ner och sleva upp i små skålar. Ställ i frysen i 20-30 minuter så det nästan börjat frysa. Det blir nästan som glass :-) En favorit är frusna svarta vinbär och vanillin mixade med stavmixer i kvarg, det blir som sorbet. Om det blir för syrligt kan man kompensera med söta frukter eller bär, om man inte vill använda vaniljsocker eller vanligt socker. Smaksätter man med sötad saft behövs det inte ytterligare sötningsmedel. Kvarg-röran kan man använda som fyllning i efterrättscrêpes om man vill, men då blir det mer pill.

  • Mycket engagerad
    187 inlägg
    16 mars 2013 18:24

    Går ju oxå blanda i kvarg i pannkaks/plätt smet.

  • Veteran
    5951 inlägg
    16 mars 2013 21:30

    Och i bullar :-) - Eller så blandar man ner en skopa (~30g) chokladsmakande proteinpulver, ett par deciliter frusna blåbär och eventuellt ytterligare kakao för smakens skull, fryser lite hastigt - chokladglass med extra högt proteininnehåll för tränande :-) - Lika delar kvarg och minikeso med lite socker och kanel på smakar som risgrynsgröt. - 1 burk kvarg 1 burk tonfisk 1 liten rödlök salt, svartpeppar, ev curry eller någon annan trevlig krydda man tycker om, mixa och ha på mackan. - 1 banan 1 burk kvarg en skvätt mjölk (så att det går att mixa till en skapligt trög shake) kakao, kanel eller kardemumma (beror på vad man gillar) Det enda som sätter gränser är fantasin :-)

  • Mycket engagerad
    378 inlägg
    17 mars 2013 20:20

    Jag brukar göra ostkaka, blir godare än med keso, gillar inte att den är gryning. Blir riktigt god.

  • På gång
    45 inlägg
    17 mars 2013 21:18

    Vi har precis avslutat veckan med lite tvgodis. Frysta mixade jordgubbar och kvarg (ICAs 0,5%) Sen lekte vi glassfest. Gott var det.

  • Veteran
    3541 inlägg
    17 mars 2013 21:32

    Jag brukar också äta det som det är med lite frukt eller bär och ev. smaksättning (kanel, vanilj, kakao m.fl.). Men det går även att blanda med i yoghurt, filmjölk, smoothies eller i smet/deg. Gör man en grönsaksgratäng, paj el. dyl kan man blanda med det i äggstanningen.