Veteran
1682 inlägg
Vad kan jag använda det till Köpte 3 st 250 g men vet inte vad jag ska göra med dom Finns det några tips Tack
Äta;-) Smoothie =) 250g kvarg 1äpple eller mer om man vill ha +kanel+vatten till önskad konsistens mums. Går att använda vilka frukter och bär du önskar
Ta valfri frukt, lite vanilj eller bär, rör ner och sleva upp i små skålar. Ställ i frysen i 20-30 minuter så det nästan börjat frysa. Det blir nästan som glass :-) En favorit är frusna svarta vinbär och vanillin mixade med stavmixer i kvarg, det blir som sorbet. Om det blir för syrligt kan man kompensera med söta frukter eller bär, om man inte vill använda vaniljsocker eller vanligt socker. Smaksätter man med sötad saft behövs det inte ytterligare sötningsmedel. Kvarg-röran kan man använda som fyllning i efterrättscrêpes om man vill, men då blir det mer pill.
Går ju oxå blanda i kvarg i pannkaks/plätt smet.
Och i bullar :-) - Eller så blandar man ner en skopa (~30g) chokladsmakande proteinpulver, ett par deciliter frusna blåbär och eventuellt ytterligare kakao för smakens skull, fryser lite hastigt - chokladglass med extra högt proteininnehåll för tränande :-) - Lika delar kvarg och minikeso med lite socker och kanel på smakar som risgrynsgröt. - 1 burk kvarg 1 burk tonfisk 1 liten rödlök salt, svartpeppar, ev curry eller någon annan trevlig krydda man tycker om, mixa och ha på mackan. - 1 banan 1 burk kvarg en skvätt mjölk (så att det går att mixa till en skapligt trög shake) kakao, kanel eller kardemumma (beror på vad man gillar) Det enda som sätter gränser är fantasin :-)
Jag brukar göra ostkaka, blir godare än med keso, gillar inte att den är gryning. Blir riktigt god.
Vi har precis avslutat veckan med lite tvgodis. Frysta mixade jordgubbar och kvarg (ICAs 0,5%) Sen lekte vi glassfest. Gott var det.
Jag brukar också äta det som det är med lite frukt eller bär och ev. smaksättning (kanel, vanilj, kakao m.fl.). Men det går även att blanda med i yoghurt, filmjölk, smoothies eller i smet/deg. Gör man en grönsaksgratäng, paj el. dyl kan man blanda med det i äggstanningen.