På gång
33 inlägg
Hittar inte Kycklingben, stekta, i tabellen. Kycklingben, Kronfågel avser ju råa och jag väger ju inte innan tillagning, dessutom varierar de ju i storlek.
Kan du inte använda dig av det ändå? Det blir ju en lägre vikt på ett stekt ben och så lägger du bara till det du steker i?
Kanske denna kan funka, sök på "KYCKLINGDELAR, GRILLADE, GRILL GULDFÅGELN"
Både gittan52 och Halfdevils metod fungerar ju, men jag vill ju ha vikt efter stekning och vill slippa väga benen sedan jag ätit. Det tycker jag blir för krångligt och allt som är för "bökigt" gör att jag snart struntar i att registrera på MD, vilket straffar sig!
Att få fram kalorierna med ben blir ju svårt och inte speciellt korrekt. Finns inte ett kycklinglår som är det andra likt. :D
Bättre att du väger det kött du faktiskt äter. Är det lår tex, då är det enklast att först väga hela låret tillagat och sen räkna av benvikten. Nåt bättre alternativ finns nog inte då alla tabeller är beräknade på ätlig vikt, antingen rå eller tillagad.
Sluta inte registrera på MD! "På ett ungefär" är långt bättre än ingenting!!! Och hellre lite i överkant än för lite. - Jag brukar ta något likvärdigt eller så letar jag efter ett liknande recept i receptbanken, överför den till min Matdagbok och blockar bort en hel del ingredienser och lägger till mina egna. Nästa gång finns ingrediensen i "Mina egna matvaror" - det hette väl så?