icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Kycklingfilé i lergryta ?????

Utmärkt medlem
555 inlägg
24 januari 2013 07:43

Hej! Jag undrar om någon använder lergryta och vad ni då använder för grönsaker som ni blandar med kycklingfilé, jag hade en påse med frysta grönsaker och i den fanns bl.a sugarsnaps, broccoli, kronärtskocka, cocktailtomater och grillad zuxxini kan det passa tro hade även en paket bacon. Alla tips är välkomna men jag undrar just om det kan vara en bra maträtt när man äter Lchf-kost vad tror ni här som kör samma som mig. Skulle bara vara kul att få lite andra tips om ni har några.

  • Veteran
    1881 inlägg
    24 januari 2013 11:11

    Jag använder min lergryta till hel kyckling, div stekar och grytbitar av olika slag. Min erfarenhet är att det mesta går att blanda i och gott och saftigt blir det. :) Oftast slänger jag i div rotfrukter och potatis tillsammans med det valda köttet och låter sen grytan sköta resten själv. Inget lchf vänligt hos mig men du kan säkert välja det du har hemma. Bacon och kyckling brukar vara gott tillsammans.

  • Utmärkt medlem
    555 inlägg
    24 januari 2013 11:42

    Tack för ditt svar jo jag tog lite vad jag hade du hittade lite frysta grönsaker med som jag hällde i. Ha det fint

  • Engagerad
    99 inlägg
    13 mars 2013 15:28

    Halfdevil; Hur länge har du den hela kycklingen i ugnen och på vilken värme? :) Har precis skaffat en lergryta och bara kört hel fläskkarré än så länge!

  • Veteran
    1881 inlägg
    13 mars 2013 15:51

    Vad bra att den här tråden hoppade upp, undrade just vad jag skulle göra med min kyckling idag och nu vet jag. :) Theno08...Jag brukar ha ugnen på 200 grader. Lergrytan in i kall ugn och sen brukar det ta ca 1,5-2 timmar innan den är klar.

  • Veteran
    1682 inlägg
    13 mars 2013 17:55

    tHENO08 gLÖM INTE ATT DU MÅSTE LÄGGA GRYTAN I BLÖT CA.20 MIN INNAN DU ANVÄNDER DEN