Engagerad
77 inlägg
Varför lämpar sig inte lättmargarin för matlagning? Har googlat, men det står bara att det inte lämpar sig för matlagning och stekning, men inte varför. Jag har iaf en paj inne nu, där smuldegen, förutom bovete och havregryn, består av lättmargarin. Vi får se hur det blir!
Lättmargarin blir vattnigt, bränner fast och smakar inget vidare när det värms upp/steks med. Obakade kakor som chokladbollar brukar funka med lättmargarin men blir oftast lösare än med vanligt margarin plus att hållbarheten blir sämre....Är iofs kanske inget problem då det oftast äts upp snabbt. :D
http://www.aftonbladet.se/vikt/article11953861.ab Hittade denna där det står att lättmargarin innehåller för stor andel vatten och proteinerna bränner fast när man steker i det. Men i tex bakning vet jag inte, kanske för att det inte ger dem egenskaper som vanligt smör/margarin ger pga lågt fettinnehåll? Fast det finns ju flytande margariner med lägre fetthalt som man kan steka i och använda i matlagning/bakning iof.
Tack båda två :) Jag gjorde som sagt en paj med lättmargarin. Det blev faktiskt helt okej! Men jag hade ingen botten i den pajen, utan bara ett smultäcke. Kan tänka mig att det kanske hade bränt fast om jag hade det i botten ja!