Veteran
1092 inlägg
Varför är det bäst att äta lagad mat på kvällen? Tycker det känns bättre att äta något lättare som fil, flingor och mackor. På vilket sätt är det "fel"? Fick rådet av en dietist en gång att i så fall ha matiga pålägg men jag vet inte varför.
Vet inte vad som är bäst men hon kanske syftade på att man inte ska äta för lätt, så att man blir tillräckligt mätt och inte småter sen. Sen sägs det ju att varm mat mättarbättre än kall.Men jag tror inte det spelar någon roll för vitminskningen om du mår bättre av att äta det du sa.
Om du inte blir sugen senare och börjar småäta är det väl inga problem att äta flingor, under förutsättning att det inte blir en för energirik måltid förståss. Det är ganska energirik mat, mackor och flingor.Men om det fungerar för dig är det väl bara att köra på?
Om det nu är en energirik måltid att äta fil, flingor och mackor, finns det något tips på något annat man kan äta som inte tar någon tid att laga som är färre kalorier i?
Om du tex väljer naturell lättfil med tex havrefras, lite sylt samt tex en knäckemacka med skinka så är inte den måltiden speciellt energi/kalori rik.Själv brukar jag gärna ta en kopp te, ett ägg samt en knäckemacka med skinka på kvällen. Äter själv bara ett lagat mål om dagen, utom på helgen då det oftast blir nåt extra gott till kvällen men då är det lättlunch som gäller, typ soppa.Soppa funkar ju förövrigt bra även på kvällen, orkar man inte laga själv så är Keldas soppor riktigt goda för att vara färdiga. :)
alpin, om du tycker bättre om en lättare kall måltid istället för lagad mat så ät du det. Bullshit att det skulle spela roll vilka tider på dygnet man äter lagad respektive kall mat. Jag tycker att du hellre ska lyssna på din kropp än på en dietist. Macka eller fil behöver heller inte alls vara särskilt energirikt, det beror ju på bröd, pålägg, fil, musli/flingsort :) Du kan ju skriva in en typisk kvällsmåltid i matdagboken och se om det verkar bra :) Lycka till!