Hej!
Jag är "high sensitive" för ALLT som innehåller socker. Jag blir mer kolhydrat och småätningssugen av mjölkprodukter. Nu äter jag grädde och creme fraiche i mat men inte ett glas mjölk eller yogurt till frukost för att hålla nere nivåerna. Det funkar bättre så. Men, skulle det vara bättre om jag valde laktosfriaprodukter??? Våra livsmedel innehåller så många ämnen och kan man verkligen säga att det är laktosen i mjölken som ökar sötsuget?
Vassle skulle också kunna vara orsaken. Men eftersom jag äter kolhydrater, mår bra av det och går ned i vikt så är jag inte så påläst på det. Mjölk innehåller iaf 2 olika proteiner vassle (20%) och kasein (80%). Där vassle höjer insulinet väldigt bra. Det finns vassle (whey) att köpa som proteinpulver om du vill prova som isolerat fall. Anledningen till att man kör det som proteinpulver är dels att det är billigt att framställa och att insulinpåslaget också gör att det snabbt går in i musklerna och man får en bra återhämtning.
Nej, laktosfritt tjänar du bara på om du är laktosintolerant dvs har problem med att bryta ner laktosen, mjölksockret. Det är inte så att laktosfria produkter är utan socker, det är bara "färdignedbrutet" man har alltså tillsatt det enzymet (laktas) som bryter ner laktosen (mjölksocker) till galaktos och glukos (andra sockerarter), det som annars sker i kroppen.
Tack, det var intressant!