icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Lax

Veteran
1448 inlägg
28 april 2010 08:10

Jag äter en hel del lax och undrar vilken jag ska räkna som rätt. Köper såna där portionsbitar i påse. Men det är ju ganska stor skillnad kcal-mässigt på Lax och Lax odlad norsk fjordlax. Hur vet jag vilken det är?

  • Veteran
    5951 inlägg
    28 april 2010 11:06

    Risken är stor att det är den odlade, det är den som det säljs mest av i Sverige. Det står inget på förpackningen, någon tillverkare eller så?

  • Veteran
    5096 inlägg
    28 april 2010 13:37

    Precis, nästan all lax som säljs i butik är odlad. I annat fall märks det ofta på priset.

  • Veteran
    1448 inlägg
    28 april 2010 18:56

    Ok. Jo jag tror det stod nåt sånt på paketet, har slängt det så kunde inte kolla. Bra då vet jag.Men om man väger den tillagad, ska man välja Lax kokt ändå eller alltd välja den odlade?

  • Veteran
    5951 inlägg
    28 april 2010 19:02

    Jag brukar väga den rå och välja odlad lax, men om du steker den och väger den stekt ska du nog välja det istället eftersom tillagningen kan förånga en del vätska och förändra vikten. Vet däremot inte om det skiljer något mellan kokt och stekt lax, möjligen kan det vara stekfett som skiljer tillagningssätten åt.

  • Veteran
    1448 inlägg
    28 april 2010 19:56

    Ok, men det skiljer ju en del kcal mellan vanlig lax och odlad när den är rå, men är det ingen skillnad när den är tillagad?Då finns ju bara Lax kokt tex att välja, inte om den är odlad eller ej.

  • Mycket engagerad
    237 inlägg
    28 april 2010 20:17

    Man bör alltid när man kan välja den som inte är tillagad - det skiljer sig självklart på den tillagade också även om det inte finns registrerat.