icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LCHF 5:2 i person

Nykomling
0 inlägg
16 januari 2015 12:03

Hej!

Ny här. Tyvärr börjar jag med gnäll. Gick in på Matdagboken med ett "Nu ska här bli ändring med hjälp av de två metoder jag tror på LCHF och 5:2". Och bra hjälp är ju när man blir tillvänjd vid något utan att hela tiden ha det främst i hjärnan. Ett upplägg av 4 veckor är ju fantastiskt! Börjar titta genom det hela. 1 person! Njaaaa, på dessa 4 veckor ska jag alltså köpa hård ost med fyra olika fetthalter och använda 0,8 1,5 och 6 dl samt 75 gram av den högsta. Majonäs 80 % 4 msk och 90 %  2.3 dl.  Vore det inte smartare att använda en sorts ost och en sorts majonäs. (själv gör jag helst egen). Jag får nog gå igenom det hela post för post och se om jag kan modifiera det lite grann. Försökte med bara LCHF men hade svårt att komma upp över 600 ckal om jag bra skulle ha 30 kolhydrater. Använde mig av Fineli livsmedelsdatabas. Lite men bra gott blev det! Kan det finnas någon som gått igenom LCHF 5:2 som en person på forumet som kan säga hur proppfult kylskåpet blev?

  • Veteran
    5096 inlägg
    17 januari 2015 11:48

    Hej Hurvan, välkommen hit!

    Vi har över 2000 olika näringsberäknade recept och menyerna är ihopsatta med hjälp av dem. Alla innehåller också olika sorters livsmedel och det är inte säkert att vi har samma ost i alla. Att det blir flera olika sorters hårdost eller andra liknande livsmedel kan verka krångligt, men du kan gör det enkelt och köpa en typ av hårdost helt enkelt. Det är inte på på grammet exakt vad du ska äta utan bara förlsag.

    Jag håller med dig och förstår att vid första anblicken kan det se krångligare ut än vad det egentligen är, jag ska fnula på om vi kan gör det ännu enklare som vi gjort i kickstartprogrammen.

    Hör gärna av dig igen om du har fler frågor eller synpunkter. Här eller direkt via vår kontaktsida.

    Ps. Jag tror du kommer lyckas väldigt bra med kombinationen LCHF och periodisk fasta, det är en riktigt bra kombination. Lycka till :-)

    Mvh Johan