Nykomling
5 inlägg
Hej alla, Skulle vilja höra mig för om skillnaden mellan LCHF och GI för jag får som inget grepp om det. När jag läst på i-net så verkar det ganska lika med max 20 kolhydrater om dagen, mer fett o proteiner osv. Så jag är förvirrad=) Någon som har lust att förklara? tack jeanette
med gi kör du 2 veckor sk. rivstart, dvs utesluter kh totalt (som lchf) men efter det får du börja fasa in långsamma kolhydrater dvs kh med lågt gi. Jag har dock aldrig fått det att funka haha, men med lchf har jag nu tappat 18 kg på 6 månader. Läs på mer, men jag tror att lchf är som en mer extrem variant av gi där man ersätter kh med fett.
LCHF - mer fett och nästan inga kolisar. Det har inte funkat för mig. Denna behöver jag inte länka då det finns enormt med info här på MD. GI - lågt glykemiskt index. Du äter långsamma kolhydrater och lite, såsom fullkornspasta, rågbröd osv. Tycker det är en mer balanserad kost med ganska lika uppdelad näring. Den har funkat bättre på mig. Tur att vi alla är olika ;) http://www.giviktkoll.se/
Med GI får du efter startveckorna äta mer kolisar men du väljer "långsamma" detta funkar för många men defenitivt inte för mig. Kolhydrater höjer blodsockret och som ett brev på posten så triggas suget igång långsamma kolhydrater är "bara lite bättre" och ger en blodsockerhöjning men långsammare. Äter du lchf håller du ditt blodsocker stabilt och för många inklusive mig så är detta nödvändigt. Med lchf så anser man att kolhydrater oavsett om de är snabba eller långsamma höjer man blodsockret och kroppen stävjer detta med ökat insulinpåslag och insulin är fettinlagrande.