Hejsan hoppsan allihopa. Det är som så att jag sitter här med ett stycke rådjursbog. Jag funderar lite på vad jag skall göra med det, har inte så mycket vilt kryddor hemma mer än viltfond och rosmarin som jag vet är vanligt vid viltkött har tyvärr inte hittat enbär i våran lokala butik... Någon som har något bra tips på en fin maträtt utav detta och vad som skulle passa bäst som tillbehör har kålrot hemma kanske går att göra någon gratäng eller något utav det? Min inspiration är inte så bra idag när det handlar om kött jag inte är van vid att tillaga. =)
På gång
11 inlägg
Hej, Här kommer en god gryta. Skär rådjursköttet bitar, bryn det tillsammans med en gul lök, lite chili, paprika, salt och peppar. Späd med vispgrädde och låt koka ca 1 timme. Ät det tillsammans med squash-strimlor (strimla med potatisskalaren) som fått koka ca 2 minuter. Istället för pasta. Det är inte viltköttkryddor i denna men jag tycker det är spännande att blanda olika smaker och inte bara hänga upp sig tradionella recept. Lycka till. Ett annat latmansrecept är: Stek rådjursbitarna, häll i en creme-fraiche burk med smak (t.ex karl johan svamp eller ingefära eller chili). Låt koka i ca 1 timme. ät med grönsaker eller squash som tillbehör.
tack så mycket =)