Utmärkt medlem
555 inlägg
Jag undrar om någon vet hur mycket 50 gram fiberhusk är i dl. Har frågat en vän här men hon kanske inte har tid att svara och jag ska baka brödet i morgon och vore tacksam ifall någon vet. Tack på förhand!!
Vet inte hur hon har vägt i länken men här väger en struken msk 10g, 50g blir då fem matskedar, 0.75dl. Vilket oxå såg ut att stämma när jag hällde upp 50g i ett dl mått. :) Kikade in på lchf forumet och även där väger en msk 10g så frågan är om inte hon i länken ovan vägt lite galet eller kan det verkligen skilja så mycket i vikt beroende på våg. http://www.lchf-forum.se/showthread.php?22742-Fiberhusk
Tack Halfdevil för din länk och ditt svar, jätteglad jag fått reda på det nu. Ha en kanonfin Helg och Peppkramar till dig wixen jag kan skriva ner receptet åt dig här: Har själv fått det av en vän här, och det är kanongott och mycket blir det med bra att ha i frysen och ta upp så många skivor man vill. Ingredienser: 200 gram linfrön (3 dl), 50 gram sesamfrön (1 dl), 50 gram (0.75 dl hasselnötter) 50 gram mandelmjöl (0,75 dl) 50 gram fiberhusk nu vet jag 0,75 dl, 2 tsk bakpulver, 1.5 msk brödkryddor. Mixa allt till mjöl (jag tog en stavmixer) Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda sedan ihop: 50 gram smält smör, 1 dl creme fresch, 250 gram Keso och 6 ägg. När du vispat ihop detta så blandar du ner mjölmixet med det blir väldigt kladdigt men så är det. Klä en bakplåtsform med bakplåtspapper och klicka i smeten jämt i hela formen. Sätt sedan ugnen på 175 grader och ha det inne i 80 till 90 minuter beroeende på vad för ugn du har jag hade det i ca 100 min tog en sticka och kände att den var torr då är det klart låt sedan svalna . Skär i tunna skivor när det kallnat jag fick ut 28 skivor och frös in så många som jag ville ha och la in i frysen. Sedan är det ju bara ta upp så många skivor som du vill ha. När jag registrerar det här på Md så kallar jag det för Linfröbröd Lchf då räknar den ut hur mycket det är för nåt liknande finns i receptbanken men blir inte riktigt likadant. Lycka till och du kan ju alltid mejla mig om du undrar något mera. Ha en bra helg nu.
Tackar så mycket för det. Vi höres!!!