icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

lite hjälp tack :))

Engagerad
56 inlägg
3 maj 2012 18:15

är lite ny på detta :)) så ja skulle behöva lite hjälp...ligger väldigt lågt i kalorier för tillfället har hållt mej till olika färdig shake och det har vatt enkelt att fylla i men nu fick jag ett mega sug efter lax o ägg ;) hade portionsförpackad lax i frysen som jag lagt i ugnen och nu undrar jag är det den färdiglagade laxen som jag väger och fyller i på min matdagbok..och hur mycket räknar man är ok att äta...hoppas det är nån som kan ger mej ett svar hihihi :)) tack

  • Engagerad
    56 inlägg
    3 maj 2012 20:59

    tackar :)) jo jag la in det som vanlig... blir nog en del frågor här nu i början o jag e sååå tacksam på svaren jag får...trevlig kväll :)

  • På gång
    11 inlägg
    31 maj 2012 20:24

    Man ska alltså väga all mat färdiglagad, har jag uppfattat det rätt då? Jag kokar rätt ofta portionsförpackad lax i mircon för att det går snabbt och blir jättegott. Men jag har nog skrivit in den frysta vikten, dvs en bit fryst lax brukar vara 125 gr så det har jag skrivit in. Men då ska jag alltså väga efter jag har tillagat laxen i micron och det är den vikten jag skriver in i matdagboken.

  • Utmärkt medlem
    712 inlägg
    31 maj 2012 20:26

    Nej, du väger råvarorna innan tillagning.

  • På gång
    48 inlägg
    31 maj 2012 20:49

    Fryst mat väger ju mer , så då borde man väl väga den /tinad/tilllagad eller tänker jag fel..

  • Utmärkt medlem
    603 inlägg
    31 maj 2012 21:17

    När du lägger in varor i matdagboken tar man och fyller i indexet på förpackningen alltså den "råa" varan... Är varan fryst så är den..

  • På gång
    11 inlägg
    1 juni 2012 09:49

    Men det kan ju bli rätt stor skillnad i vikt! Igår vägde jag laxbiten fryst och då vägde den 125gr och efter tillagning vägde den knappt 90gr! Varför ska man skriva in rå vikt i matdagboken?