icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Lite mörk vid gulan

Mycket engagerad
472 inlägg
2 september 2010 19:19

Jag kokade ägg igår dom har vart i kylen men när jag tar fram dom idag så har dom lite mörkt vid gulan är det farligt?

  • Veteran
    1881 inlägg
    2 september 2010 19:31

    Nej, inte alls. Vanligt att äggen blir lite grön, brunaktiga runt gulan, en del säger att det beror på att dom kokat för hårt. I vilket fall som helst så är det bara att mumsa på. :)

  • Mycket engagerad
    380 inlägg
    2 september 2010 19:49

    Nej det är inte farligt, men det kan ibland (dvs om dom är mycket gröna) ge en liten bismak enl vissa (har dock aldrig märkt det själv). Kokar man äggen för länge så blir dom gröna, dom kan även bli det när man sparar dom. För att undvika detta så brukar jag spola äggen i kallt vatten när dom kokat färdigt, spolar tills dom är kalla.

  • Mycket engagerad
    180 inlägg
    6 september 2010 21:06

    Äggen vill bli mörka fast man spolar dem men bara att äta... man känner på lukten när man inte ska äta dom mer =D