Hej, vill bara tipsa om ett livsmedel som borde ligga där. Pofiber (Semper, finns i glutenfrihyllan) är ett helt fantastiskt LCHF-hjälpmedel. Jag bakar helt underbart bröd med det som inte bara smakar ägg som alla andra jag provat. Här kommer receptet om det kan vara av intresse. Vilken trevlig och bra sida detta är förresten! Satsen blir 9 platta bröd som liknar scones i smaken och luktar riktigt gott när de gräddas! Varje brödbit innehåller ca 0,5 g kolisar! UllRikas Po-bröd 5 ägg 2 dl PO-fiber (Semper, finns i glutenfri-hyllan) 1 msk kruskakli 1 tsk bakpulver en nypa salt 100 g smält smör Vispa äggen fluffiga, tillsätt allt det andra och låt svälla i 10 min. Bre ut 9 kakor stora som handflator ungefär på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 8 minuter. Förvara i kylskåp, håller en vecka. Jag använder även smeten på andra sätt. Bre ut den som en stor platta på bakplåtspapper och förgrädda lite och ös sen på goda pizzagrejer, tomatpuré med olivolja oregano i, massa ost, skinka, oliver, fetaost osv. Grädda igen och njuuuuuut av en härlig pizza. Blir 4 rejäla bitar! Lycka till!
På gång
46 inlägg
Du kan själv lägga in brödet som eget recept och när det blir godkänt kan andra ta del av det. Själva livsmedelsdatabasen kommer ju från livsmedelsverket så där kan man inte lägga till nåt eller göra ändringar.
Säger det samma Lägg in det som recept så fler kan tadel av det