Nykomling
6 inlägg
Hej ! Är det någon som har testat baka det här brödet ? Hittade receptet på recept sidan skrivet av Emmiisz har skickat ett mail till henne, men lär inte få någon svar eftersom hon har inte varit inloggat sen 2009. Jag bara undrar för det står 11 (elva) ägg och jag tycker det låter väldigt mycket. häls. floppan
Hej! Jag bakade förra sommaren en ljust rostbröd med sesamfrö ovanpå och det gick åt en hel del ägg, jag tror att den där receptet här på MD är kanske samma som den här..http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=1054..Det här receptet har cirkulerat på bloggar och forum ganska länge. Brödet blev gott, konsistensen var bra också, dock upplevde jag det som att det smakade lite för mycket kokos.
Hej, Jag bakar gott LCHF-bröd på 8 ägg, 1 paket creme fraiche, 100 g linfrön, 100 g sesamfrön, 100 g solrosfrön, 2 ts bakpulver, 6 ms rapsolja, lite salt Blanda, häll i en brödform och in i ugnen ungefär en timme - MUMS!
Idag bakade jag en riktigt god LCHF bröd..receptet är härifrån..http://www.lchfgourmet.se/baka-med-lchf/lchf-brod/solrosbrod-lchf/ Brödet blev riktigt bra, rekommenderas! Jag gjorde min i en brödform klädd med bakplåtspapper, 45 min i 175 grader.
Jag skriver om mitt recept på bröd då jag kom på att jag missade bakpulvret i receptet :-) 3dl mandelmjöl 4 msk fiberhusk 4msk sesamfrön 2tsk bakpulver Salt 4 ägg 2 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt 4 msk smällt kokosfett Sätt ugnen på 200 grader. Klä en brödform i bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i brödformen. In i ugnen 20-25 minuter.