Nykomling
1 inlägg
För mig är det ett stort problem att inte få äta något bröd i LCHF dieten. Nu finns det ju Low Carb bröd - kan man inte ha detta som ersättning för vanligt bröd ?
Jag äter LCHF sedan två år tillbaks och det finns bra brödalternativ om man orkar baka själv. Både kex och mjuka varianter som inte smakar bara ägg (vilket jag själv har svårt för) bakar på kokosmjöl, mandelmjöl, pofiber, fibrex mm och har hittat några favoriter. LCHFbutiken har dessutom nu en brödmix om man enkelt vill baka "riktigt" bröd. Själv föredrar jag frökex då jag älskar sesamfrön och de är ett strålande substitut till knäckebröd.. Man får experimentera och hitta sina favoriter. Tycker personligen att om lchf ska fungera på lång sikt måste man om man har behovet hitta alternativ till fika och smörgås...
Det är OK att baka själv- men är det något fel på det man kan köpa?
har inte testat det men är inte de man kan köpa väldigt dyra?
Vist kan du äta Low car bröd men inga mängder då de är ganska många kolhydrater i dem tyvär Blåbärsbrödet och det mörka tycker jag är helt oki som köpebröd. http://www.lowcarbshop.se/?gclid=CKjTy4uT0qkCFYMNzAodhBKWMw Men baka själv blir ju betydligt billigare och mindre kolhydrater i . Är du med i LCHF-kostare gruppen så finns det några recept innlaggda där
Hittade länken till Blåbärsbrödet i butik http://www.carbzone.se/shop/
Jag bakade "Pones" för några dagar sen och det fungerade ganska bra :) Inte direkt samma konsistens som bröd men jag tycker att det fungerade bra ändå. Gjorde några med kardemumma, några vanliga och några med linfrön :) Var väldigt gott med lite rökt skinka ^^