Makrill i konserv en bruk 125g enligt matdagboken.seNäringsvärde per 100 gramFett 28 gramProtein 18,9 gramKolhydrater 0 gramFibrer 0 gramEnergi KJ 1357Energi Kcal 324Portionsvikt 100 gram____________________________________Makrillfilé i tomatsås konserv 125g (Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1)Energi: 139.5kcal/583.5kJVatten: 96.5gProtein: 17.38gFett: 7.5g varav mättat: 1.64g, enkelomättat: 3.06g, fleromättat: 2.05g, kolesterol: 94mgKolhydrater: 0.63g, varav sockerarter: 0.63gFibrer: 0gVattenlösl. vitaminer: Folat: 1.25mcg, Niacin: 5mg, B2: 0.19mg, B1: 0.13mg, B6: 0.63mg, B12: 10mcgFettlösl. vitaminer: D: 12.5mcg, Retinol (A-vit): 50mcg, Karoten (A-vit): 1362.5mcg, Alfa-tokoferol (E-vit): 1.13mgMineraler: Fosfor: 382.5mg, Järn: 1.38mg, Kalcium: 35mg, Kalium: 407.5mg, Magnesium: 31.25mg, Natrium: 310mg, Selen: 62.5mcg, Zink: 2.25mg______________________Hmm säger jag bara
Mycket engagerad
472 inlägg
Makrill, konserv (som var det du tog fram från Matdagboken) är inte samma sak som Makrill i tomatsås. Med tanke på att Matdagboken använder Livsmedelsverkets databas så gäller det att göra sina sökningar rätt.
Skriver in makrill i sökfältet för livsmedel på Matdagboken får du bland annat fram:
Makrillfilé konserv i tomatsås
Näringsvärde per 100 gram
Fett 15,5 gram
Protein 14,4 gram
Kolhydrater 0,5 gram
Fibrer 0,2 gram
Energi KJ 828
Energi Kcal 198
Portionsvikt 100 gram
Inget konstigt alls med andra ord.
bra tack =)
Kolla för säkerhets skull på förpackningen, Abbas mästarmakrill innehåller mindre fett per 100g och får ett annat energiinnehåll än standardlivsmedlet från SLV (230kcal/100g). Det är inte alltid SLV har rätt, även om det händer ganska ofta :-)