icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mandel mandelmjöl

På gång
16 inlägg
11 december 2011 22:15

Hej! Jag tänkte att jag skulle försöka baka ett bröd med väldigt få kolhydrater. Har hittat ett recept, men förstår inte riktigt. Det står: 3 dl sötmandel, (torkad ) ,mandelmjöl. Ska jag då ta 3 dl mandel och mala till mandel mjöl, eller kan jag välja och ta 3 dl köpt mandelmjöl istället? Maler jag 3dl mandel blir ju det mkt mindre än 3 dl mandelmjöl. Fattar noll............

  • Veteran
    5098 inlägg
    11 december 2011 23:02

    Vilket recept gäller det?

  • Veteran
    3541 inlägg
    11 december 2011 23:06

    Framgår det inte i receptet hur du ska göra? Antingen står det väl att du ska mala mandeln eller så står det mandelmjöl någonstans nämnt i receptet. Annars är mitt råd att prova. Jag är också nyfiken på receptet, så dela gärna med dig, tack.

  • På gång
    16 inlägg
    12 december 2011 05:01

    Hittar inte det recept jag tittade på igår, men ser att det står likadant i " Mauds LowCarb- bröd.

  • Veteran
    3541 inlägg
    12 december 2011 22:10

    I Mauds LowCarb bröd så står det angivet i vikt, inte volym, och då blir det ju samma sak, dvs antingen tar du 50 gram mandel som du mixar till mjöl eller tar du 50 gram mandelmjöl. Det blir samma mängd. Det är skillnad om det står i volym, t.ex. 3 dl. Men det skiljer inte så mycket.

  • På gång
    16 inlägg
    12 december 2011 23:05

    I receptet på " fröbröd" står det : 2 dl ( mald ) sötmandel, torkad, mandelmjöl.Hur gör jag då?Maler jag 2 dl mandel blir det ju mindre än 2 dl mandelmjöl???????

  • Utmärkt medlem
    590 inlägg
    14 december 2011 13:29

    Jag skulle gå på den exaktare angivna mängden. I det här fallet mängden angiven i deciliter.

  • Utmärkt medlem
    590 inlägg
    14 december 2011 13:29

    Jag skulle gå på den exaktare angivna mängden. I det här fallet mängden angiven i deciliter.

  • Veteran
    3541 inlägg
    14 december 2011 22:41

    San, Ska man ha en exakt angiven mängd ska det INTE vara volym, utan vikt. När det gäller volym kan det lättare slå fel om man t.ex. packar det mer eller mindre, men vikt går inte att "lura". 50 gram är 50 gram oavestt om det är helt eller malt. gnurgla, När jag läser det receptet du hänvisar till så står det i beskrivningen "mixa mandel till mjöl". Det framgår alltså att det är hel sötmandel som avses och som ska mixas till mjöl i det receptet. Men man hade lika gärna kunnat ta ungefär samma mängd mandelmjöl direkt. Det påverkar inte så mycket i ett helt bröd.

  • På gång
    16 inlägg
    15 december 2011 13:21

    Tack snälla ni för alla era tips! Har inte sett att det står i receptet att man ska mixa mandeln till mjöl.