Nykomling
0 inlägg
Hej... Då jag inte tår mandel/nötter och ser att i visa recept så ska man använda - mjöl Sötmandel torkad, mandelmjöl. Vad kan jag ersätta med då som ger detsamma som mandelmjöl? Skulle bli glad om jag kunde få hjälp med det :)) Jackie68
Ersätt med något annat mjöl som du tål! Prova kokosmjöl eller hasselnötsmjöl t.ex.
Förlåt, jag såg inte att du inte tål nötter heller, menta som sagt ett mjöl som du tål!
Beroende på vad du ska ha mjöl till så kan jag rekomendera Fiber husk. Men jag kan hålla med om att det är svårt med att hitta ett fungerande mjöl när man går strikt LCHF är själv nötallergiker.
Tuff sits, men Sojamjöl kan också vara ett alternativ. Man måste testa sig fram och jag har använt det ibland, med gott reultat. Nu är ju mjölfri bakning, utan gluten, lite problematiskt och svårt att få fluffigt. Det är min erfarenhet, men det kan ju också bero på mej!!! :-)