icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Mandelmjölk

Nykomling
5 inlägg
4 februari 2015 11:48

Hejsan!

Ni som gör egen mandelmjölk,vad gör ni av massan då man silat mjölken?har den gjort sitt ?eller används som?

  • Veteran
    3541 inlägg
    4 februari 2015 20:55

    Jag har bara gjort mandelmjölk en gång och använde då mandeln till en god röra, typ "hummus". Jag har läst att man kan göra en slags ostkaka på det, med keso och ägg.

  • Veteran
    3541 inlägg
    4 februari 2015 21:05

    Måste fråga dig om du groddade mandeln först?

    Det gjorde jag och det blev bra. Näringsvärdet ökar avsevärt när man groddar mandeln och smaken förbättras också. Men det tar ju några dagar.

  • Nykomling
    5 inlägg
    4 februari 2015 21:07

    Nej  blötläggning 24 timmar,blev bra😃tackar för tipset,kommer att göra den då och då😃

  • Veteran
    3541 inlägg
    4 februari 2015 21:11

    Ok. Kanske provar igen med 24 timmars blötläggning. Då hann du inte få grodd? Bara att de blev "mjuka"?

  • Nykomling
    5 inlägg
    5 februari 2015 11:42

    Jo, mjuka men ingen grodd😄

  • Engagerad
    58 inlägg
    11 mars 2015 22:36

    Det kan frysas och användas i bröd, müsli osv