Är uppvuxen med smör och Bregott, när margarinet kom var mamma skeptisk och det förde hon över lite på mig. 1989 fick jag mitt första barn och forskade då lite mer kring margarinet och har sedan dess aldrig köpt det hem till oss. Jag önskar att ALLA skulle vara öppna och se hur det faktiskt tillverkas nu finns ännu mer vetenskap att tillgå. Vet att ni alla har olika infallsvinklar men diskuterar gärna detta. SNÄLLA ! Ta en titt på detta youtube klipp http://www.youtube.com/watch?v=M2mbzMgsFz8 och du som vill veta mer, läs någon av dessa artiklar ! Intressant om man googlar på margarintillverkning kommer en film från Unilever (Becel, Lätta,Milda) fram där en kostrådgivare vispar ihop margarin med elvisp i köket UTAN palmolja och kemiska tillsatser- VARFÖR mörkar man sanningen? Fler är jag har reagerat på detta och Kostdoktorn ställer samma frågor jag skulle ha gjort , se denna länk: http://www.kostdoktorn.se/margarintillverkning-inget-for-ditt-kok/ FLER LÄNKAR och information hos www.gunnarlindgren.com Margarin Ett livsmedel, men hur och varför? och till nytta för vem? http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/saker/m-fakta.html Fettrik kost sänkte blodsockret hos diabetiker http://www.hu.liu.se/nyheter/nyhetssidan?l=sv&newsitem=343091 Margarin - en hälsorisk http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art7.htm AFTONBLADET Så snuskig är fettfabriken http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab SMÖR och MARGARIN Guide till mat http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_130971.pdfetter för hälsa[/LANK Välj Bregott framför Becel för kärl och hjärta http://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/26307.pdf
På gång
31 inlägg
Så bra information! Jag har lagt ut länkarna på min facebooksida.
Jag tror att det var i förra veckan jag läste om en mamma som skickat sitt barn med Bregott till förskolan. Nej se det gick inte alls, för i den skolan åt man bara margarin! Jag är glad att mina barnbarn är såpass gamla nu så dom inte behöver äta sån smörja!
Tack för bra länkar, att margarin säljs och marknadsförs som ett bra livsmedel är en skam!
En länk till som fick mig att bli noga med vilka fetter jag använder http://www.myc.se/svenska/documents/oljorfetter.pdf På sid 3 under rubriken kolesterol stå det om margarin. Urk! Annika Dahqvist skrev i sin bok (tror jag det var) att Becel borde inte få kallas livsmedel. Blått margarin: http://kostbloggen.klokarad.se/#post120 Osså denna, basen är samma som för skokräm: http://tjockispojken.blogg.se/2011/january/utkast-jan-14-2011.html