Jag är i bergodalbana ätande. Jag behöver tips, jag var 2013 på 86 kg. i juli 2016 på 70 kg. och nu i november 2016, på 80 kg igen. Jag är en lastbilsfru, utomlands. Vad äter en människa för att gå ned i vikt till stl 36 eller nått? Det känns svårt när man bor i princip på en lastbil. Det kan bli tråkigt när man inte kan göra annat än äta och bli rundare och rundare o se på vägarna och prata (samtalsämnena tar slut) . Behöver motivation nu. Sara
Nykomling
2 inlägg
LCHF: Ta bort kolhydraterna såsom pasta, bröd, allt socker och läsk, kakor gods etc.. Ät istället kött, fisk, feta såser och grönsaker.
5:2: Halvfasta 2 ggr per vecka, där du äter max 500 kcal 2 dagar i veckan.
Alternativt en blandning av dessa. Lycka till loch kör försiktigt!
Lite snällare variant enl Mosleys nya blodsockerdiet: ät normalt (du får räkna ut vad är normalt för dig, ca 1800-2000 kcal?) utan vitt mjöl och socker fem dagar i veckan, under veckans två dagar får du äta 800 kcal, utan vitt mjöl och socker då också. Klarar du av att äta 800 kcal under veckans tre dagar - ännu bättre!
Du kan kombinera ihop en alldeles egen livsstil/(diet), som du vet att du orkar följa och känner dig nöjd med. Lycka till!
Själv kombinerar jag ovanstående med LCHF och så tar jag Äggdieten under 3 eller 5 dagar när viktnedgången känns trög.
Tack de är svårt med lastbils jobbet att äta nyttigt, o restauranger blir så dyrt.
Tack för hjälpen
Jag misstänker att du efterlyste recept?
Jag tänkte på när vi tältade med ungarna. Vi hade ett primuskök med i bilen. Stannade ofta på rastplatser t ex i Norge för att äta lunch osv.
Du får börja samla på enkla recept, som man kan klara på ett kick. Eller förenkla lite omständigare recept. Och hålla råvarorna till det minsta möjliga.
Äggröra med en god grillad korv är inte helt dumt Och nedan följer två enkla recept med, det ena med köttfärs och det andra med kassler.
Lycka till!
Tex
Köttfärsröra med aubergone eller Köttfärsröra med zucchini (2 port)
4 hg zucchini
2 hg champinjoner
1/2 gul lök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2,5 hg blandfärs
2 msk tomatpuré
1/2 burk krossade tomater, ev
1,5 dl crème fraiche (á 168 kcal)
salt o peppar
chiliflakes
1 tomat
-
Dela champinjonerna i mindre bitar och skiva zucchinin i stavar.
- Lägg svamp och grönsaker i en stekpanna, pressa över vitlöken och tillsätt färsen. Krydda med salt, peppar och chiliflakes och stek tills färsen är genomstekt.
- Rör ner tomatpurén och blanda runt ordentligt.
- Servera med tomatskivor.
Kasslergottis på spisen
(2 port Ulla)
250 g strimlad kassler
1 liten gul lök
1/4 purjolök
1 liten vitlöksklyfta, ev
1 klick smör
250 g broccolibuketter
1-2 dl grädde e crème fraiche
salt & peppar
1/2 tsk paprikapulver
1 msk maizenamjöl, ev
1 dl riven ost
-
Koka broccolin i lätt saltat vatten, ca 3-4 min.
- Hacka under tiden lök och purjo. Fräs dem i stekpannan tills de mjuknar.
- Lägg i den strimlade kasslern och häll på grädden. Salta o peppra. Låt puttra på svag värme ca 3-5 min.
- Lägg i broccolin och låt den bli varm igen.